Muizenplaag!

30-08-2005
Als ik ergens helemaal van kan flippen dan zijn het wel van muizen. Van die enge, supersnelle beestjes, waarvan je niet weet welke kant ze uit zullen rennen. Aaaaah! Dan kan ik alleen nog maar heel hard gillen, en me te buiten gaan aan een uitgebreide paniekaanval.

Dus toen Floris mij gisteravond kwam vertellen dat ik in het vervolg niet meer het keukenraam moet laten openstaan omdat er een muis op het aanrecht zat (Aaargh!) kon ik niet meer slapen. Verstijfd van angst lag ik in bed en dacht steeds muizen onder het dekbed te voelen. Bezorgd vroeg ik me af hoe goed muizen eigenlijk kunnen klimmen. Kunnen ze bijvoorbeeld door een raam op de eerste verdieping klimmen?? Ik probeerde mezelf gerust te stellen door te denken aan Tom en Jerry; daarin is Jerry toch een leuke muis?! Maar het hielp niets. Als Jerry bij mij op bezoek komt dan hoef ik beslist geen handtekening. Zin in een portie muizengif Jerry? Of heb je zin in een lekker stukje kaas? Kijk daar op dat stukje hout met dat ijzer klemmetje. Tast toe!

Ik besloot om zo snel mogelijk muizenvallen en een portie gif te gaan kopen. Maar waar haal je dat eigenlijk?! Het blijkt dat ze bij de Karwei muizenvallen verkopen, en bij de Dierenwinkel muizengif. Enigszins beschaamd belde ik de Dierenwinkel met de vraag of ze muizengif verkochten; ik verwachtte half en half dat de meneer verontwaardigd zou mededelen dat ze dàt niet verkochten. Een Dierenwinkel is toch diervriendelijk zou je denken. Maar de meneer stond mij mensvriendelijk te woord en vertelde dat het muizengif uitverkocht was, maar hij verwachtte het vanmiddag weer. Blijkbaar zijn er meer mensen met ongenode muizen.

Dus nu ben ik moorddadig klaar voor die snertmuizen.

2 opmerkingen

  1. Anoniem9:49 a.m.

    Ook bij ons getrippel tussen het systeemplafond als het huis 's avonds stil is geworden. Het is er nu één: als het getrippel als een regenbui gaat klinken, laat ik de kat erin.
    Gifvrij en veel gezelliger, zo'n Poes!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.