Nachtkledij

In de koude wintermaanden hul ik mij graag in lange, flanellen nachthemden. Helaas komen die alleen in oma-model, dus charmant zou ik ze niet willen noemen. Het is wel eens voorgekomen dat ik een dekbedhoes meende te pakken, en het mijn nachtjapon bleek te zijn.

Maar ze zijn heerlijk warm, en werken bovendien verkoelend op verhitte echtgenoten. Bijzonder geschikt dus, voor een fijn nachtje ongestoord slapen. En als ik iets hoog in het vaandel heb, na vijf kinderen, is het wel een ongestoorde nachtrust.

Maar op een dag struikelde ik bij de Zeeman over een nachthemdje, dat ik alleen maar als ‘koket’ kan omschrijven. Zwart, met fragiele spaghettibandjes, en teer kant rondom de borstpartij. Normaliter negeer ik dit soort kledij, maar plotseling stond ik het af te rekenen bij de kassa.

Thuisgekomen gooide ik mijn frivole kledingstuk achter in de kast, waar het bleef liggen, tot ik het gisteren tegenkwam, op zoek naar mijn Birkenstocks. Een beetje onwennig trok ik het aan, en staarde verbluft naar de vrouw in de spiegel. In plaats van een wandelende dekbedhoes, stond daar een slanke, ja zelfs bijna sexy, vrouw. Toegegeven, mijn meisjes deden de ruim bemeten cups geen recht, maar desondanks concludeerde ik: ‘Niet slecht, na vijf kinderen!’

Opgewonden rekende ik uit hoeveel geld ik wel niet kon uitsparen om de kwaliteit van mijn huwelijk te waarborgen: draadjesvlees kost al gauw 6 euro per keer, maar met dit nachtponnetje ad 6 euro was ik veel goedkoper uit.

Hechtte ik nou maar niet zo aan mijn nachtrust.

Zou je dit blog wel in boekvorm op je nachtkastje willen hebben? Help dan mee, en word voor maar 5 euro aandeelhouder van dit blog!

17 thoughts on “Nachtkledij

  1. Pas maar op, voor je het weet heb je kind nummer 6!

    Maar ik beken: ik heb ook van die oma hemden. Niet dat het manlief tegenhoudt, maar in iets sexiers krijg ik het gewoon koud. En koud zijn s nachts is nog rotter dan kleine kinderen die allemaal tegelijk brullen…

  2. Ik moet nog vaak denken aan het verhaal van een dame die ik ken die helaas tijdens een vakantie in het buitenland in het ziekenhuis terecht kwam. Omdat ze daarop uiteraard niet voorbereid was en slechts haar alleroudste t-shirts met gaten enzo erin bij zich had als “night-wear” stuurde ze haar echtgenoot erop uit om iets netters te kopen waarop deze na een aantal uren terugkeerde met een set babydolls! Er is nog lang over gesproken, daar in dat buitenlandse ziekenhuis!

  3. Haha! Ik slaap in gare langmouwige shirts, ook niet al te charmant maar heb nog kind waarvoor ik steeds uit bed moet, en anders heb ik het koud. Misschien kan ik ook eens draadjesvlees maken, hahaaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge