Berichten van het Moederfront: Een auto huren

27-02-2015

Een auto huren

huurauto
Deze huurauto is niet meer wat hij geweest is.... Hopelijk hebben ze all risk gehuurd!
Het is één van mijn lievelingsfilm: Trains, planes and automobiles.

In deze film probeert familieman Steve Martin uit alle macht op tijd thuis te komen om Thanksgiving te vieren met zijn gezin. Maar alles zit hem tegen. Vliegtuigen hebben vertragingen en treinen gaan kapot. Als hij uit wanhoop dan maar een auto huurt staat de auto niet op de betreffende plek, en moet hij het hele eind terug lopen.

Ik wil een auto huren!


In onderstaande scène komt Steve Martin verhaal halen bij een medewerkster van het auto verhuur bedrijf. Vergeet niet: de arme man is al bijna een dag onderweg. Vergeef hem dus zijn taalgebruik!


Een auto huren

In Nederland hebben de meeste mensen zelf een auto. Maar als je op vakantie gaat kun je er voor kiezen om ter plekke een auto te huren. Bij CarDelMar kun je dat zelfs online regelen. CarDelMar is een soort overzichtssite. Je kunt er ook prijzen vergelijken.

Je vult eenvoudigweg de plek in waar je de auto wilt oppikken, en waar en wanneer je hem weer inlevert.

Ik ben geen vakantieganger, maar dát zou ik ooit nog wel eens willen doen. Naar Amerika vliegen, daar een auto huren, en dan gaan rijden. En dan onderweg een hamburger eten in zo'n echte American Diner. Met een  serveerster in zo'n roze jurk die je koffie bijschenkt uit zo'n glazen koffiekan.

Wat kost een auto huren?

De prijzen om een auto te huren verschillen. Het soort auto en de locatie spelen daarbij een rol. In Kaapstad huur je al een auto voor 14 euro per dag. In Nederland ben je al duurder uit. Daar kost de goedkoopste auto 19,- per dag. Een huurauto in Londen kost bijvoorbeeld 23,-. Maar rijden in Londen lijkt me geen pretje. Afgezien van de enorme drukte, moet je daar ook nog aan de 'verkeerde kant' van de weg rijden.

Het voordeel van een auto als je op vakantie bent is de vrijheid die het geeft. Het nadeel kan zijn dat het rijgedrag in andere landen even wennen kan zijn. Hoewel Floris zich zijn kamikazestijl van rijden wel zal redden...

En CarDelMar belooft dat jou niet hetzelfde zal overkomen als die arme Steve Martin.

Op Wikipedia vind je wat algemene informatie over autoverhuur.

Berichten van Het Moederfront in je mailbox? Voer je email adres in!


Delivered by FeedBurner