Style by jury

01-03-2010 -
Ik ben ten prooi gevallen aan het Amerikaanse make-over programma 'Style by jury', waarin make-over kandidaten op gruwelijke wijze veroordeeld worden.

Ze krijgen commentaren als: 'Ze ziet er uit als een wandelende picknicktafel', en 'Ze lijkt wel een tippelende heroïne Barbie', en barsten vervolgens steevast in tranen uit. Als pleister op de wonde biedt de gladde presentator ze dan een make-over aan. Dan huilen ze nog wat harder en werpen zich in zijn armen terwijl ze hun dankbaarheid hijgen.

Toegegeven, ze knappen er wel van op. Hele gebitten worden beplakt met blinkend witte 'pro art veneers', rimpels en groeven worden weg gebotoxt, haren worden geknipt en geverfd, en vervolgens wordt het gezicht geplamuurd in een aantrekkelijke teint.

Het probleem van dit programma is dat je jezelf almaar lelijker voelt worden. Het heeft zelfs Floris, die toch uitermate onderhoudsarm door het leven gaat, besmet. Als we samen televisie kijken roept hij nu voortdurend op kennerstoon: 'Die heeft pro-art veneers!'

Normaliter bestaat Floris' schoonheidsritueel uit groene zeep, en één keer per maand met de tondeuze over zijn hoofd. Maar nu kwam hij bij mij met het nagelknipschaartje en kondigde aan: 'Ik wil mijn wenkbrauwen graag getrimd hebben,' net zoals Korby Banner!'

Korby Banner is de vaste make-up artiest van Style by Jury,en heeft het soort blijde lach dat normaliter alleen is weggelegd voor mensen die 'in de heer' zijn. In zijn introductiefilmpje komt hij blijmoedig aan skeeleren met zijn make-up koffertje onder de arm geklemd. Korby Banner is zo stom dat hij weer leuk is.

En dus heb ik een kammetje gepakt, net zoals Korby Banner, en heb dat zorgvuldig in Floris woekerende wenkbrauwen geplaatst. En toen heb ik alle haartjes die er bovenuit staken afgeknipt. Floris is erg content.

Maar toch lijkt het me beter als hij voorlopig niet meer mee kijkt.
Straks wil hij nog skeelers in plaats van Birkenstocks.

Style by jury, op weekdagen van 19.35 tot 20.30 op rtl8

28 opmerkingen

 1. Jij kijkt ook....ik dacht dat ik dus de enige was!! Samen met mijn dochter kijken we steevast, het commentaar ze lijkt wel op de zus van urkel (wie urkel is weten we nog niet) is helemaal een gevleugelde uitdrukking geworden. Wat ik ook zo knap vind is dat megagrote problemen in een week worden weggewerkt heerlijk :-)En volgens mij zijn meer medewerkers in de heer , diegene die de kast onder handen neemt heeft ook een bepaald venijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hè wat jammer, ik ken het programma niet. En zo te lezen is dat een gebrek aan mijn algemene ontwikkeling!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooo waar kan ik dat programma zien? nee nog beter waar kan ik me opgeven?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is het begin. Van het einde. Straks verdaagd jouw Floris nog in een heuze mid-life-crisis en zie hem daar maar een uit te sjorren zonder Birkenstocks en op skeelres. Dat gaat niet lukken... Ik ken het programma niet en dat houden we zo: de Chef heeft sinds dit weekend creme voor zn gezicht en dat is al genoeg schokkend...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog nooit gezien. Ik vind dat zulke akelige en domme programma's. Snap dus ook totaal niet dat er mensen aan mee doen.

  Maar die wenkbrauwen van Floris, daar ben ik dan wel weer heel benieuwd naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. How to look good naked, kijken we wel eens. En What Not To Wear. De Britse variant is leuk, vaste prik elke week. De Amerikaanse is vreselijk.... dat houd ik geen 5 minuten vol. Wat een getut zeg.

  Maar inderdaad. Ik vraag me steeds vaker af wanneer ik mijn borsten zal laten liften en hoe ik mijn wenkbrauwen toch in het juiste model krijg... (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem8:12 a.m.

  Een tip voor Mammalien ;-).....
  Borsten lift je met een sport b.h. en je wenkbrauwen behandel je met een natte tandenborstel.
  Maar verder, alles laten zoals het hangt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Griezelig zulke programma´s en wat het met je doet ook...die Floris

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oh hmm ik dacht altijd dta het stomme programma's waren, nu verleid het me eens te gaan kijken :-)
  Je vertelt er zo leuk over hihi...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ken het programma niet...maar ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe die " stylisten" er zelf uitzien als ze een jaar of 50 zijn....allemaal van die onnatuurlijke koppies...kunstig gebotoxt...gelift en geplamuurd. Geef mij maar een karakteristieke kop met lachrimpels en een paar lijnen. Enne....borstelige wenkbrauwen bij een man vind ik prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, dat soort dingen krijg je van zulke programma's. Erg gevaarlijk voor de snel-klaar-mens.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. oh oh: what's next? heren-make up? Hihi. Maar ik moet Manlief's wenkbrauwen ook altijd trimmen: hij heeft een paar van die wilde haren die een eigen leven gaan leiden...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als Floris zo door gaat, gaat-ie éch nie skaten hoor; hij zou wel eens een nagel kunnen breken ;-)
  Succes jongen! (frons ik met mn brauwen)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ken dat programma....ik heb er zo mijn vraagtekens bij...mensen kijken ook teveel naar het uiterlijk...
  Gertom laat zijn wenkbrauwen altijd trimmen door de kapper!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem7:17 a.m.

  Hier zijn de meiden in huis er ook dol op! Vooral als er nog een vre-se-lijk zielig verhaal komt met de bijbehorende tranen ...
  Heerlijk amerikaans!!!

  groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 16. kijk t ook wel ns, en vraag me dan echt af waar ze die mensen vandaan halen! laatst iemand die in het dagelijks leven in een flanellen pyamabroek liep en niet wist dat die bedoeld waren als pyama, of een volwassen vrouw die al jaaaaren met maar 4 tanden in haar mond loopt. Plastische chirurgie is 1 ding, maar jezelf een beetje verzorgen en onderhouden daar is toch niks mis mee hoor, wat mij betreft.

  en inderdaad; die visagist is wel heeeel erg gelukkig. m,.wie weet moet ik ook eens gaan skaten met een make up koffer,..

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Anoniem4:43 p.m.

  oooh ik vind het programma geweldig, ontzettend overdreven Amerikaans. Leuk om te zien hoe de kandidaten er uiteindelijk van opknappen. Die twee homo's zijn zulke lekkertjes, ze mogen mij ook wel eens onder handen nemen hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Anoniem7:49 p.m.

  Amerikaans? Canadees zou je bedoelen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Anoniem9:37 p.m.

  sorry hoor maar het is een CANADEES
  programma.Als je even googled baar de namen van die kappers dan zie je al meteen dat ze in Toronto zitten.En dat Nederlandse programma
  met Froukje de Bot is net zo'n overdreven programma dus NIET alleen in Amerika,Engeland of Canada maar ook Nederland kan er wat van.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Anoniem8:07 p.m.

  stylbe by jury is echt geniaal!
  het is heel mooi om de veranderingen te zien, vooral als iemand van te voren niet zelfverzekerd is, niet mooi, etc. dan zie je de veranderingen namelijk het beste, en dat geeft me een hele goede indruk van het programma. & dee presentator en david zijnn knap :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Anoniem8:30 a.m.

  Ik ben ook een groot fan van Style by jury. Soms komen er mensen voorbij en dan denk ik; Wat moet dat worden? Maar altijd weer zijn ze enorm opgeknapt.
  Die tandartsen doen bij praktisch iedere deelnemer pro art veneers dat vind ik wel een beetje apart want niet iedereen wil een witte hollywood smile. Ik zou wel eens bij die kappers langs willen vooral Francesco Fontana. Maar ja even naar Canada voor an hairdo lijkt me een beetje overdreven.

  Hopelijk kunnen we nog lang genieten van die strak getrokken over done canadezen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Anoniem11:15 p.m.

  Mevrouw Williams zei: wie urkel is weten we nog niet.

  Urkel a.k.a. Steve Urkel is een nerd uit de serie Family Matters. Google het maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Anoniem1:13 p.m.

  ik vind het een leuk programma, soms lijkt het alsof een kandidaat er expres voor t programma zo uit ziet

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Anoniem10:00 a.m.

  Ik vind het een heerlijk programma en voel mij daar echt niet lelijk door worden of zo. De mensen die een make-over krijgen aangeboden, kiezen er zelf voor om mee te doen, dus als je commentaar krijgt, dan kun je dat verwachten. Ze vinden het ook prima blijkbaar dat het wordt uitgezonden, dus zielig vind ik het ook niet. Ik wordt er heel blij van, zoals ze opknappen, ik gun het ze van harte. Ze zien er ook echt niet uit en ze knappen er enorm van op en krijgen hierdoor ook veel meer zelfvertrouwen. Ik zie zo vaak mensen lopen waarbij ik denk: die kan best een make-over gebruiken, daar zou hij/zij echt een stuk van opknappen. Je hoeft er niet bij te lopen als een model, maar goede verzorging en een beetje stijl doet een hoop. Iemands innerlijk is natuurlijk heel belangrijk, maar het oog wil ook wat, anderen moeten er wel tegenaan kijken. Sommige mensen staan me gewoon tegen door hoe ze eruit zien en bij andere mensen krijg je een prettig gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Anoniem8:02 p.m.

  Wooh dit kan mijn zus wel gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Anoniem8:03 p.m.

  is het ook voor jongens????

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Anoniem7:11 p.m.

  Vrij rascistisch programma, alleen maar blanke vrouwen of wonen er in Canada geen kleurlingen?

  Dat begint mij als blanke vrouw op te vallen en te irriteren.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.