School Kerstdiner

10-12-2010 -
'Ik doe 10 koekjes voor het kerstdiner!' kondigde Teuntje aan.
'Mag dat wel, elk jaar koekjes?' aarzelde ik. 'Bovendien zijn koekjes eigenlijk geen warm eten.'
'Ja hoor, dat kan best,' vond Teuntje gedecideerd, en opgelucht bedacht ik dat ik nu nog maar 20 culinaire traktaties voor Ot en Piet hoefde te bedenken.

Maar tussen de middag kwam Teuntje thuis uit school en zei: 'De meester vindt dat koekjes niet mogen voor het kerstdiner omdat hij ze een 'toetje' vindt, en geen warm eten. Dus ik moet 10 ándere hapjes hebben.'
Een onberedeneerde woede laaide in mij op, want die dertig hapjes liggen mij zwaar op de maag, en ik bitste: 'Zo, vindt de meester dat?! En gaat hij die tien andere hapjes dan ook klaarmaken?!'
Teuntje keek verontrust.

Ik haalde een paar keer diep adem en prevelde: 'Vrede zij met hem, vrede zij met hem.'
Wat rustiger zei ik tegen Teuntje: 'Hij heeft eigenlijk wel gelijk, maar wat moeten we nu maken?'
Dat wist Teuntje natuurlijk ook niet, en nu ben ik aan het zinnen op een culinair hapje dat ik 'Schop onder de kont' ga noemen.

Ik mis alleen de ingrediënten en bereidingswijze nog.

22 opmerkingen

 1. Maak gewoon iets van worstenbroodjes en als je dat nou voor de anderen ook maakt... maak je gewoon 30 worstenbroodjes of je warmt 30 pannenkoeken op....

  In ieder geval... relax :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem10:16 a.m.

  antlyzyHallo, misschien een tip voor je, google bladerdeeghapjes van Koopmans, daar staan leuke hapjes compleet met filmpje, je kan evt voor wat kindvriendelijkere vulling kiezen en misschien kunnen je kids helpen met maken.
  succes Jans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem10:18 a.m.

  Ik weet niet of het te duur is, maar koop een pakje bladerdeeg en vul die met een knakworstje of een kaasblokje, even de oven in en klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hihi, je bent er maar zoet mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 10 aardappeltjes in de schil, met kruidenboter. Jammer dat er altijd zoveel eten wordt weggegooid bij deze activiteiten.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Of roereieren, in cupcakesvormpjes. Ik zie dat je er dertig moet! Behoorlijk wat!

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem11:08 a.m.

  Wat dacht je van een hartige taart?
  Die kun je best in 30 stukjes snijden hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem11:34 a.m.

  Die hartige taart vind ik ook een briljant idee. Leg nu maar snel die deegroller neer. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Schop onder de kont? Hmmm, wat zou daar in gaan? Geen idee, zou het alleen wel lekker pittig maken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik maak ook worstenbroodjes, niet met bladerdeeg maar met croissantdeeg en dan een mini knak erin, bijna alle kinderen lusten het.

  Vorig jaar was ik hulpmoeder bij het kerstdiner en er stond genoeg eten voor de hele school.
  1 moeder kwam binnen met warme pannenkoeken en 1 met een grote schaal warme friet en een pot mayonaise.
  3 keer raden wat de kinderen gegeten hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. kippenpootjes doe ik van de liddl
  makkelijk
  kopen in oven flikkeren en meegeven
  klaar is kees en dat voor alle drie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Knakworstjes? Verder kom ik niet.

  Hier wordt er ook voor de hele school een kerstdiner gegeven. Ik zorg voor het stokbrood heb ik bedacht. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. culinaire tips heb ik niet voor je, ben niet zo vannhet bakken enzo.
  maar het recept voor een schop onder de kont ken ik al jaren:
  men neme: flinke bouwvakkersschoenen met stalen neuzen......
  succes

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Minipiza's? Die van Floor is ook een goeie, hou het simpel (voor jezelf dan vooral). Ik kwam mooi weg, of er kids bij je thuis konden komen koken aaaaaarrrgghhhh, gelukkig op mijn werkdag, prima excuus nietwaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb ingetekend voor de minikrentebollen bij dochter en de knakworstjes bij zoon. Moet ik niet vergeten 5 minuten voor aanvang even langs de supermarkt te wandelen (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik zeg ook minipizza's. Neem de piccolini's uit de diepvries, warm ze op en breng ze snel naar school. Snel en makkelijk. Als je de mozzarella-variant neemt kun je gelijk een vegetarisch gerecht claimen. Dat doet het ook altijd goed in onze multi culti samenleving. Krijg je extra punten voor! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jocelyne4:28 p.m.

  Ik heb bij alle 3 ingetekend voor de kinderchampagne. Het makkelijkst van alles!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gelukkig staat in onze taakverdeling thuis dat de culinaire hapjes onder de husband vallen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een enorm gedoe: voor elk kind ook nog 10 warme hapjes voor te moeten bereiden voor een school-kerstdiner (30 dus, in jouw geval)! Kunnen het niet 3 keer 10 dezelfde hapjes zijn? Ik zou weigeren er voor 30 stuk aan mee te werken.
  [Ideetjes: kleine pizza-stukjes, vol au vent met verschillende vulling, zalmslaatjes; brood krokant gemaakt in de oven of op andere wijze met daarover gesmolten kaas; broodstukjes krokant gemaakt en daarover stukjes tomaat en oregano (en/of knoflook) gesmeerd...]

  BeantwoordenVerwijderen
 20. LadyDaan3:53 p.m.

  Ik wacht altijd tot net voor het kerstdiner. Dan vraag ik aan de juf wat ze nog niet op het lijstje heeft staan. Vorig jaar zei ze: Doe maar wat komkommers, dat is lekker fris tussen al die zoete muffins en koekjes en de vette kippenpootjes. O.K., dus 4 komkommers in plakjes gesneden ;-)
  Geweldig mens, die juf!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Lange sateprikker met tweemaal twee poffertjes (mag koud) met tussen de twee poffertjes chocopasta. Boven, tussen en onder de poffertjes tbv vitamen een druif en klaar! Ook makkelijk wanneer het kerstdiner wegens hevige sneeuwval niet doorgaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuke tips, alvast voor het kerstdiner. Bedankt aldus voor deze zeer nuttige blog, en nog nuttiger reacties! :D

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.