Was sich liebt, das neckt sich

11-12-2010 -
'Was sich liebt, das neckt sich,' gaat het Duitse spreekwoord, en Floris en ik 'necken' heel wat af. Strijden we niet om de Wie Werkt Het Hardst eer, dan kibbelen we over van alles en nog wat.

Zo heeft Floris de onhebbelijke gewoonte om zijn bordje na consumptie simpelweg op het aanrecht te deponeren. Daar vind ik het dan ettelijke uren later terug, geheel aangekoekt met versteende voedselresten. Zo grijnsde mij gisteren een afzichtelijk oranje bord toe, waarvan Floris zijn macaroni had genuttigd.

Ik voelde de haren prikken in mijn nek bij deze nalatigheid, die ik ervaarde als een persoonlijk affront. 'Zelfs de kinderen spoelen hun bordje af, als ze klaar zijn,' foeterde ik, terwijl ik plannen smeedde om Floris' volgende maaltijd op het aangekoekte oranje bord te serveren. 'Dat zal hem leren!' dacht ik grimmig en voelde mij zeer miskend.

'Ik zal wel eerst dood moeten zijn voordat je beseft hoeveel werk ik hier verzet,' snibde ik tegen Floris die net binnen kwam.
'Huh?'
'En dan heb ik er niks meer aan natuurlijk!'
'Nee, want dan ben je dood,' constateerde Floris nuchter, en ik voelde een onweerstaanbare drang om hem te schoppen.

Maar 's avonds toen ik lekker in bed lag te genieten van mijn rust, en Floris tegen mij aan kwam schurken snibde ik met alle opgekropte frustratie die in mij woedde: 'EIGEN HELFT!'
Toen was Floris op zijn beurt beledigd, draaide zich woest om, en keek mij met de nek aan.

Zeventien huwelijksjaren, met bijbehorende beslommeringen kunnen de grootste liefde nekken.

Maar als de hoeveelheid 'necken' representatief is voor de hoeveelheid liefde, dan zitten Floris en ik gebeiteld.

15 opmerkingen

 1. goh, zit er wat in de lucht ofzo? .. hier was het ook al knallen geblazen.. om min of meer dezelfde reden..
  Niet dat we niet van elkaar houden ofzo hoor.. maar frustraties kunnen af en toe erg hoog oplopen..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sannah4:10 p.m.

  Ha, fijn dat je zoiets gewoon even het web opgooit!
  Die 'rare kleine' dingen toch, die zo'n enorm effect kunnen hebben. Zeer herkenbaar; hier geldt wel dat de ergernissen over andermans onhebbelijkheden veel groter zijn en vooral anders geuit worden als de ergeraar zelf niet helemaal lekker zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. herkenbaar.
  en meest irritant: dat ze na het omdraaien gewoon binnen twee minuten diep in een coma zijn; terwijl je als vrouwspersoon nog minstens een half uurtje aan het tobben bent over zo'n crisisje....GRRRRRRRRRRR

  BeantwoordenVerwijderen
 4. vrede zij met hem... ik ben in elk geval heeeeeeeeeel blij met dit specifieke nekje want dacht altijd dat dat aan mij lag dat ik me opwind over bordjes niet effe in de vaatwasser zetten. en hoe hard ik ook dat 'vrede zij met hem' van jou probeer, bij mij werkt het niet.... waar haaaaaal je trouwens zulke leuke plaatjes vandaan (blogheader)???

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind er niets mis mee, met af en toe 'necken'.

  Mooie nieuwe look hier trouwens. Waar haal je zo'n supergaaf plaatje nou eigenlijk vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou graag de eer nemen voor het leuke plaatje, maar eerlijk gezegd zat het gewoon bij het template... Dan neem ik maar alle krediet voor het vinden van het template!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmmm herkenbaar, als ik zo´n bui heb dat ik me werkelijk aan alles en iedereen erger (en mezelf vooral heel zielig vind)dan weet ik al hoe laat het is...... Juist die tijd van de maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het gebeurt ook bij ons nog wel... na liefst 33 jaar huwelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem10:35 a.m.

  Herkenbare en vervelende momenten. Ik hoop dat jullie het intussen weer hebben goedgeknuffeld. Dat is het leukste deel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ahahhaa eigen helft die heb ik nog nooit eruit gegooid hahahaaa

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem11:09 a.m.

  sta ik laatst bij de slager bel met mijn telefoon naar man giet je de aardappelen af??? ja geen probleem kom ik thuis is het vuur van onder de pan maar zitten mijn aardappelen lekker te zwemmen in het hete sop bahh die kun je niet meer bakken hé !! klein detail mijn man is dus een gediplomeerde kok van opleiding en job hé mannen zucht !! of wat dacht je van de woonkamer dweilen zonder eerst te stofzuigen!!?? die vloerkleden dan en zo maar wij zijn bijna 14j gehuwd dus en het is met elke man iets .. lieve groet Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh wat herkenbaar! Wij kibbelen ook vreselijk veel. Maar ik denk dat dat komt pmdat we passie hebben: als je als broer en zus gaat leven kibbel je niet, maar da's niet de relatie die ik wil...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier nog geen necken. Heel suf en saai maar we lijken het wel op alle fronten met elkaar eens te zijn. Maar ja: we kennen elkaar nog maar een half jaartje. Dat necken zal ongetwijfeld nog wel komen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het is zooooo herkenbaar. Ik ontplof regelmatig wanneer bij mij thuis ´tijdelijk´ iets ergens neer wordt gezet. Inderdaad bordjes, maar ook lege dozen, batterijen, maakt niet uit. Ik vraag dan ook altijd, wie denk je dat dit uiteindelijk op gaat ruimen? En het antwoord is ook altijd: "Ik. Zo dadelijk." Man snapt nog steeds niet waarom ik daarop in een soort hysterisch heksengelach uitbarst ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jaaaaaaaaa, dat bord, die koffiemok en het glas op tafel laten staan als meneer ontbeten heeft: "Dat ruimt de meid wel op", toetert het dan denkbeeldig in mijn oren.
  RAAAAAAAAAH!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.