Hoezo geef jij mij een cactus?!

16-12-2011 -
Als ik van iemand een cactus cadeau krijg, dan ben ik geneigd dit persoonlijk op te vatten.

Vinden ze me soms prikkelbaar? En als het niet een stille hint is over mijn persoonlijkheid, duidt zo'n cactus dan niet op een gebrek aan vertrouwen in mijn tuinierkwaliteiten?

Planten zijn niet zomaar een cadeau

Planten hebben persoonlijkheid. Neem nou tulpen, die voor jan en alleman hun bladen spreiden, en hun voortplantingsorganen ten toon stellen. Geraniums hebben de dubieuze eer om te figureren in het gezegde: 'Achter de geraniums zitten,' en viooltjes gaan gebukt onder de reputatie dat ze 'truttig' zijn.

Plantcadeautest

Als je iemand een plant cadeau doet, dan is dat dus niet zo maar een cadeau. Waar valt iemand op? De Plantcadeautest maakt de keuze voor de juiste plant makkelijk!

Door een paar vragen te beantwoorden weet je welk type iemand is, en welke plant de ideale partner is: een verzorgend type, een nonchalant type of misschien wel een avonturier. De test vertelt het je.

Mijn ideale plant: De Rots in de branding!

De Plantcadeautest is geheel gratis, en verplicht tot niets. Je kunt het advies uitprinten, en meenemen naar de winkel. Uiteraard heb ik deze test eens even getest, en ik ben het Nonchalant type. De ideale plant voor mij is De Rots in de branding! Ik vind dat een prachtige naam, en werd op slag verliefd toen ik las: 'Je kunt zijn verzorging laten versloffen'.

Voor mij is het duidelijk: dit is een goede test!

Doe ook de Plantcadeautest!

7 opmerkingen

 1. O nee, een nonchalante ficus!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem1:33 p.m.

  Ik ga een Diva verzorgen. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga een diva aanschaffen ;-))))) of heb ik die al in huis?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook nonchelant.... maar de voorgestelde planten heb ik ook al laten versterven.... proest...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een Diva...??? Ik verzorgend...??? Bij mij leggen alle planten het loodje... De enige die ik levend hou, met één keer in de twee weken een plons water met af en toe een scheut Pokon dat is een of eigenlijk twee Orchideeën... Dan toch even kijken wat Diva-planten zijn... Orchidee... nah hoe is het mogelijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Puck: misschien vanwege het uiterlijk?!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem6:13 p.m.

  In Griekenland wordt een cactus in de richting van de voordeur geplaatst om het kwade oog weg te houden, planten kunnen meerdere betekenissen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.