Conversatie

18-12-2011 -
'Ik zag je bij Electroworld, je was aan het kijken naar koelkasten!' zei de meneer van de fietsenstalling, die elke week mijn fiets van een bonnetje voorziet.

Ik verbleekte, want ik had hém niet gezien, en ik ben altijd bang dat mensen denken dat ik een snob ben. Om te compenseren, en elke mogelijke verdenking van snobisme in de kiem te smoren, besloot ik hem eventjes mijn levensverhaal te vertellen, inclusief het opwindende nieuws van onze verhuizing naar het platteland.
'En dat is de reden dat ik koelkasten bekeek bij Electroworld!' besloot ik mijn verhaal. De meneer van de fietsenstalling zag er een beetje verbijsterd uit.

'En waarom was u er?!' vroeg ik toen, want ik herinnerde me plotseling mijn cursus Gespreksvaardigheden voor Dummies, waarin het belang van hoor en wederhoor benadrukt werd.
'Ik had een strijkijzer gekocht voor mijn vrouw, voor ons 25-jarig huwelijk,' antwoordde hij. Ik zocht zijn gezicht af, op zoek naar verdachte blauwe plekken, terwijl ik medelijdend aan zijn vrouw dacht.

Maar het kon nog erger worden voor zijn vrouw, want hij voegde er aan toe: 'Maar het strijkijzer deed het niet. Dus nu heb ik haar een handmixer gegegeven.

Plotseling overviel mij het gevoel dat ik hem wél expres had moeten negeren, daar in Electroworld!
Als dienst aan vrouwen over de hele wereld.

14 opmerkingen

 1. Eeks, 'n strijkijzer als cadeau .......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aiaiai, een strijkijzer en vervolgens een handmixer.... als cadeau?? Ik ben sprakeloos...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooo, de droom van elke huismoederdevrouw. Wat een kerel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wie weet verzon ie t ter plekke omdat hij het balen vond dat hij jou spotte terwijl hij bij de erotische artikelen stond,..

  hoop ik dan.
  want een strijkijzer voor 25 jaar huwelijksgeluk??!!

  komt wel hard aan denk ik.(letterlijk, als je m gooit)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ChoCho9:35 a.m.

  Dat ie na 25 jaar nog niet beter weet .... :-s

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proest...ik ben over 3 jaar 25 jaar getrouwd...weet je wat manlief dan met zijn strijkijzer kan doen...???!!!! Juist...samen met de mixer...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ieuww toen ik ooit een weegschaal als cadeau kreeg van mijn ex wist ik genoeg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh mijn hemel! Heeft die vrouw hem dan helemaal níets bijgeleerd in die 25 jaar?!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, ik kreeg 2 jaar geleden een prachtige dieprode Kenwood handmixer van mijn lief cadeau en was er serieus heel erg blij mee. Nog steeds trouwens, elke keer als ik taart bak. Of als hij taart bakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, soms hebben die kerels daar een blinde vlek voor. Ik herinner me een vriendin die een opmerking kreeg omdat ze een strijkijzer had gekocht, zo van: "Kan je die niet voor je verjaardag vragen dan?" Toen heeft ze haar man voor zijn verjaardag een hark en een bezem, een randjesknipper en een hele handige schoffel gegeven en dat 23 uur en 55 minuten volgehouden. Toen kreeg hij toch nog dat onderwaterhorloge wat hij zo graag wilde.....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Misschien heeft de meneer die de bonnetjes op de fietsen doet in de fietsenstalling niet zo'n vreslijk vorstelijk salaris en is zijn vrouw wel ontzettend blij met het strijkijzer en/of de handmixer? Kan toch? Ik zie graag het positieve zo rond kerst ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.