Berichten van het Moederfront: Wat een huwelijk en een auto met elkaar gemeenschappelijk hebben

08-03-2015

Wat een huwelijk en een auto met elkaar gemeenschappelijk hebben

Huwelijk van 20 jaar
Huwelijk na 20 jaar
Een huwelijk en een auto hebben zo op het eerste gezicht weinig gemeenschappelijk. Maar als je de overeenkomsten wilt zien, dan zijn ze er wel degelijk!

Daarom een post met een lijst van overeenkomsten tussen auto's en huwelijken!

In den beginne was er glans


In het begin is zowel een auto als een huwelijk nog vol glans. Naarmate de tijd vordert zie je dat de glans er toch wel een beetje af gaat! Maar dat wil niet zeggen dat je de glans niet terug kunt brengen. Een doekje voor de auto, en wat aandacht voor het huwelijk doen glanzende tijden herleven.

Alleen de carrosserie is niet genoeg


Zowel een auto als een huwelijk heeft een mooie carrosserie. Weet jij net als ik, voor het schrijven van deze post, niet wat een carrosserie is?

Dan volgt hier even een handige definitie, met dank aan Wikipedia:

 'De carrosserie is het koetswerk van een motorvoertuig (auto of bus), dat wil zeggen de constructie zonder de losse onderdelen, zoals de motor, de wielen, de aandrijflijn, en het interieur (met name de zitplaatsen).'

Wat heeft dit in vredesnaam van doen met een huwelijk, vraagt de kritische lezer zich wellicht af. Maar geduld! Nu komt het: voordat je in huwelijksbootje stapt moet je verder kijken dan de carrosserie van je potentiële echtgenoot! Hij kan er van buitenaf wel schitterend uit zien, maar als de binnenkant niet deugt, heb je er niets aan.

Ben je eenmaal getrouwd, dan is het juist zaak blij te zijn met de carrosserie. Op de website Onderdelenstore24.nl/carrosserie vind je een prachtig plaatje van zo'n uitgeklede carrosserie.

Nog twee laatste overeenkomsten! Beide hebben liefde en aandacht nodig, en zowel een huwelijk als een auto hebben onderhoud nodig. En wat liefde om ze in goede conditie te houden.

Twee (foute) oneliners over autos en huwelijk

Hier onder nog wat (foute) uitspraken over auto's en het huwelijk die ik op internet tegen kwam.

  • Een auto is als een huwelijk: je bent altijd op zoek naar een nieuwe model
  • Het huwelijk is als een electrische auto: het leek een goed idee op dat moment
Lees hier over míjn huwelijks perikelen.


Berichten van Het Moederfront in je mailbox? Voer je email adres in!


Delivered by FeedBurner