Berichten van het Moederfront: Socialiseren en integreren

13-12-2013

Socialiseren en integreren

Ken je die mensen die als ze ergens binnenkomen de hele ruimte oplichten? Van die types die de Deurzakkers bezongen in de song 'Het feest kan beginnen, want wij zijn binnen!'?

Zo'n type ben ik niet.

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben heel vriendelijk, en kan prima een praatje aanknopen. Maar zet mij in een groep, en ik vind dat heel hard werken.

'Gezellie'


Dus toen ik de Kerstnieuwsbrief van de school van Ot en Piet openklikte, was ik not amused. In plaats van in aangename passiviteit, achterover geleund welwillend een kerstvoorstelling te aanschouwen, moeten ouders dit jaar aan de bak. Terwijl de kinderen kerstvieren in hun lokaal, kunnen de ouders 'binnen in de hal, in een gezellige sfeer, van een heerlijk kommetje soep en broodjes genieten en daarbij elkaar beter leren kennen en/of bijpraten.'

Ik was er eventjes stil van. En diep van binnen borrelde een woord in mij op. 'Waaaaaaaaroooooooooom?!'

Maar dat zeg ik liever niet. Want dat is niet salonfähig.

Superleuk zeg!


De officiële reactie vanaf Het Moederfront luidt dan ook: 'Superleuk! Gezellig! Ik heb er nu al zin in. Lekker kletsen met mensen die ik niet ken. Ik kan niet wachten. Wat een leuk idee zeg. Moeten we vaker doen! Volgende keer bij mij hoor!'

8 opmerkingen:

  1. Kijk, dat is weer het voordeel van klassenmoeder zijn, dan mag je gewoon in de klas wat drankjes inschenken in plaats van sociaal doen met andere ouders...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben er ook zo eentje vrees ik :) Ik snap je... helemaal :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Liesbeth1:02 a.m.

    Nicole, je bent een vrouw naar mijn hart.
    Vooral: dat nét moeten doen alsof je iets leuk vindt, terwijl je het helemáál niet leuk vindt.
    Aáárgh!!
    Tegenwoordig probeer ik me zo veel als mogelijk is aan dat soort dingen te onttrekken. En dat is ... heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zou er ontzettend tegenop zien.
    Voel me vaak ontzettend knullig en sociaal onhandig bij zulke gelegenheden. En eenzaam.
    Maar... het is ook zomaar weleens gebeurd (meerdere malen) dat ik naar huis ging met het gevoel dat ik een bere-gezellige avond heb gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha, grappig. Ik heb er zelf geen moeite mee maar ik begrijp wat je bedoelt. Ik klets al heel wat af op het schoolplein maar om dan ook nog opgeprikt in een vaak slecht georganiseerde gezelligheidstoestand gezellig te moeten gaan staan doen, dan haak ik af... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik herken het wel. Maar ik ben zo iemand die dan ook gewoon 'nee' zegt en 'nee' doet. Daardoor mis ik wel eens wat maar ik ga niet doen waar ik geen zin in heb. En ik ben heus wel sociaal hoor. Maar dan spontaan sociaal en niet op commando.

    Als ik al heel veel in de week had, zou ik zoiets dus niet doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Janneke11:51 p.m.

    "Netwerken" heet dat, een heel belangrijke competentie tegenwoordig! En als moeder moet je natuurlijk het goede voorbeeld geven ;)

    (Nu even zonder sarcasme: hoe verzinnen ze het!)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb een goeie smoes! Ben Jehovah's Getuige, die verwachten ze niet op een Kerstfeest. (Je mag het niet vieren van je geloof, hè? Nee, precies! Harharhar!)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!