Berichten van het Moederfront: Rijden in Kamikazestijl

17-12-2013

Rijden in Kamikazestijl

In het algemeen komt Floris karakter aardig overeen met de uitdossing van zijn voeten: geitenwollen sokken met Birkenstocks. Vriendelijk, zachtaardig en behulpzaam.

Maar als Floris in onze auto plaatsneemt, dan wordt de Kamikaze piloot in hem wakker, en jaagt hij met zijn Utrechtse rijgewoontes de Achterhoekers de stuipen op het lijf. Door bijvoorbeeld nét nog even ergens tussendoor te schieten, want: 'Dat kon nog best!'  Floris' assertieve rijstijl is afgestemd op drukte en andere assertieve automobilisten. En die heb je niet zoveel in bijvoorbeeld het slaperige dorpje Varsseveld.

Met name Piet, die in ons gezin de rol van Klikspaan op zich heeft genomen fluistert mij regelmatig toe: 'Mama? Papa zat weer heel erg te vloeken toen we naar de supermarkt gingen.'

Omdat ik Floris' rijstijl nogal uitdagend vind, leek het mij een goed idee om onze auto te voorzien van een set winterbanden. Gewoon voor de extra grip. Dat kan toch nooit kwaad? En ik wees hem op de ongewilde pirouette die onze auto vorig jaar maakte aan het eind van de straat. We reden de bewoonde wereld tegemoet, toen de auto ineens besloot een rondje te draaien. We eindigden weer keurig met de neus in de juiste rijrichting. 'Dix points,' hoorde ik een denkbeeldige jury lovend oordelen.

'Watskeburt?' vroeg ik geschrokken aan Floris.

Die zag ook een beetje witjes.

Maar hij herstelde snel, en wees onmiddellijk een schuldige aan: 'De weg.' Het viel me mee dat het niet mijn schuld was. Want meestal leiden alle schuldvragen naar Moeder.

Winterbanden vindt Floris niet nodig. We hebben al All Weather banden zegt hij.

Maar ik ben niet overtuigd. Ik vraag me af of ze ook Kamikaze banden verkopen.

2 opmerkingen:

  1. grinnik :-)
    oh jemig ik tiepte niet genoeg woorden in this comment...nu dan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ChoCho8:52 p.m.

    Hahahahaha - heb ik me toch nog eens hartelijk kunnen lachen vandaag - ik zie het zo voor me ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!