Alweer een Kinderfeestje

28-02-2006
Met veel kabaal hebben zojuist de laatste feestgangertjes, van Teuntjes kinderfeestje, ons huis verlaten. Wat overblijft is brooddeeg dat aan de grond kleeft, omgevallen bekers, chipskruimels, overal papiersnippers en hier en daar een verdwaalde handschoen.

Hoe meer kinderfeestjes we geven, hoe meer Laisser Faire mijn feestbeleid wordt. Wel maak ik nog een uitgebreid tijdsschema en schrijf een feestscript waar Shakespeare jaloers op zou zijn, maar na taart en drinken, fake ik enthousiasme en roep wild: "En nu mogen jullie allemaal.... Spelen!!!" Dan kijken de feestgangertjes elkaar even verbluft aan, maar gaan dan heus aan de slag.

Dan trek ik mij bescheiden terug, en bekijk van veilige afstand het gekrakeel. Zo nu en dan doe ik een interventie als het spel al te wild word, of ze aan de kroonluchter gaan slingeren, maar verder is het Laisser Faire.

Ik weet niet of mij een Kinderfeestje-moeheid parten speelt, of dat het de Wijsheid van de Ervaring is. Ik hoop het laatste. Liever ben ik Wijs dan Laks.

3 opmerkingen

  1. Anoniem11:31 p.m.

    Vijf kinderfeestjes per jaar.. daar zou iedereen laks van worden. Daaraan toe te geven, dat is wijsheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem10:45 a.m.

    Het is wel een beetje leeftijdsgebonden en het lukt vaak meer op meisjesfeestjes...maar knutselen doet het vaak goed op feestjes.
    Wat dacht je van die vierkantenspiegels van IKEA? Er zit veel hout omheen, daar kunnen ze lekker op verven, stempelen, stickers plakken. Of van die papieren ronde lampen? Of verven op die lijstjes van de ACTION. Kost haast niets en ze zijn lekker bezig. Ik laat de kinderen eerst vaak spelletjes doen en op het laatst het knutselen. Tot nu toe gaat dat heerlijk en kan ik zelfs de ouders die evenlater de kinderen weer ophalen, koffie aanbieden omdat hun kroost nog niet klaar is!!
    Maar inderdaad, kinderfeestjes.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem4:35 p.m.

    Mozaïeken op een kinderfeestje komt ook steeds meer in! Probleem vaak is dat stukjes scherp kunnen zijn of dat het patroon (te) moeilijk is. Cristallo heeft daar een oplossing voor met handige alles-in-één knutselpakketten!
    Op www.cristallo.nl staat alles omtrent deze leuke activiteit!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.