Carnaval

24-02-2006
Het is bijna carnaval, en daarom moesten de kinderen vanmiddag verkleed naar school. En dus was ik tussen de middag een onwillige medespeler in een zwaarmoedige tragedie met donkere ondertonen, met als existentieel thema "Wat trek ik aan?".

Mijn rol was die van Spelbreker en Algeheel Pret Bederver. Teuntje huilde dikke tranen omdat ze Maartjes buikdanseres-kostuum aanwilde, en Maartje flipte toen ze hoorde dat ze niet met blote buik en blote benen naar school kon, en een maillot aan moest onder haar tule rok.
Alleen de jongetjes schaatsten onbekommerd langs alle verkleedperikelen heen; Ot trok braaf zijn brandweerhesje aan over zijn kleren, en Jan hees zich in een cowboykostuum en schoot iedereen in koelen bloede neer.

Het goede nieuws is dat, dankzij dit hellische uurtje, ik zelf geen kostuum of make-up meer nodig heb: ik kan zo de straat op als hysterische, krankzinnige bijlmoordenaar. Zo'n blik kun je niet met make-up aanbrengen.

3 opmerkingen

  1. Anoniem3:23 p.m.

    Ik wil je toch even laten weten dat ik elke keer weer zo geniet van je stukjes!
    Heb zelf geen kinderen, maar je verteld zo beeldend, dat ik elke keer weer in de lach schiet!
    Nu zie ik je ook weer gaan als krankzinnige bijlmoordenaar :o) en ja, sorry, maar dan moet ik echt zo lachen, alhoewel ik me voor kan stellen dat je na je beschreven gevecht met de kids niet zo lacherig bent...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem7:22 a.m.

    Dat komt vanzelf weer hoor Carla.
    Ook hier iedere keer weer genieten als ik de stukjes lees.

    Marruh hebben de dames het leuk gehad??

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.