Kindertraktatie

21-02-2006
Vanochtend heb ik Teuntje, behalve met de gebruikelijke bagage, ook met een schoenendoos, gevuld met soepstengels, op school afgegeven. En niet zo maar soepstengels, maar soepstengels met daarop vingerpoppetjes en omwikkeld met een dropveter!

Teuntje is vandaag namelijk 7 jaar geworden, een gebeurtenis die maar moeilijk tot mij doordrong, tussen alle andere beslommeringen door. Maar toen het kwartje eindelijk viel, dat er dus getrakteerd moest worden, cadeau's worden ingeslagen en feestgevierd, heb ik in korte tijd aan al deze eisen voldaan. Tevreden kwam ik thuis met 20 vingerpoppetjes (Trekpleister) en dertig soepstengels.

Ik had even een moeilijk moment toen bleek dat Teuntje 24 kinderen in haar klas heeft i.p.v. 20, maar gelukkig bood de Kruidvat uitkomst. Daar lagen verweesd en verwaarloosd nog 4 zwarte pieten en 1 sinterklaas vingerpoppetje. I.p.v. een zwarte Pieten baret droegen de Pieten een kabouterpuntmuts, wat waarschijnlijk hun trieste achterlating verklaart. Ik telde uit 20 autochtone vingerpoppetjes en 4 allochtone tuinkabouters is precies voldoende voor alle kinderen in de klas.

Ik ben erg trots op mijn originele traktatie; eerlijk nageäapt van een collega-moeder.

Geen opmerkingen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.