Berichten van het Moederfront: Moederdag

28-04-2006

Moederdag

Toen ik Piet van peuterspeelzaal haalde was de juf druk bezig alle ramen met gekleurd papier af te plakken. Zo werd de peuterspeelzaal behalve aan het daglicht, ook aan de zgn. nieuwsgierige ogen van De Moeders onttrokken. Ja, het is weer bijna Moederdag, en dus heerst er veel geheimzinnigheid. Want o-o-o die moeders toch! Ze zijn toch zooo nieuwsgierig naar het zelfgemaakte cadeautje!

Toen ik met Piet wilde vertrekken werd ik staande gehouden door een stagiere die me vroeg of ik even wou wachten: dan pakte ze 'Het' snel in en kon ik het meteen meenemen. Ik mompelde "Geeft niets. Dat komt later wel een keer." De stagiere keek me gedesillusioneerd aan.

Inderdaad, wat ben ik voor een moeder die niet dolblij is met een zelfgemaakt cadeau van haar peuter?! Ik ben die moeder die zegt "Oeoeoeh! Aaaah! Prachtig! Leg het daar maar neer." Dan slingert het cadeau een tijdje rond op het aanrecht, en bij hoge kunstwaardigheid zelfs aan de speciale kunst-waslijn in de speelhoek. Na een respectvolle periode sluis ik het dan tersluiks door naar het oud papier.

Het is niet dat ik het idee niet waardeer, maar de waarheid is, dat ik het hele jaar al ruimschoots voorzien wordt van wanstaltige knutselwerkjes. Wat dat betreft is het bij ons thuis altijd Quantity Time. Als ik alle knutselwerkjes zou bewaren, dan puilden we ons huis uit.

Een Leuke Moeder selecteert zorgvuldig de beste werkjes, plakt die in een map, zet er een datum op, de leeftijd van haar kind en eventueel de ontwikkelingsfase. Zo kan het kind later genieten van een ontwikkelingspsychologisch overzicht van zijn groei. Ooit ben ik zo wel begonnen, maar na een paar uur vond steeds meer materiaal direct de weg naar het oud papier. Het is de Inflatie Van De Knutselwerkjes.

Als ze mij een echt plezier willen doen op Moederdag dan geven ze me een portie rust, een portie waardering, een paar armpjes om mijn nek en een grotere oud-papier-bak.

3 opmerkingen:

 1. Anoniem2:34 p.m.

  Je moet alle "kunst" wel goed wegstoppen onder de oude kranten, want als ze zien dat het bij het oud papier ligt....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem2:38 p.m.

  Ook ik word elke dag overladen met knutselstukjes en heb weliswaar "maar" 3 kinderen maar ik vind het toch elk jaar weer hartverwarmend om te zien dat ze hun best doen voor jou....
  Ik respecteer jouw eigen mening natuurlijk maar er zijn veel mensen zonder kinderen die maar wat graag een papierbak willen gebruiken voor een overdaad aan knutselwerkjes. Misschien helpt die gedachte als je weer een zelfgemaakt pretpakket krijgt!
  groet,Dorothea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem4:22 p.m.

  Ooohh. Heel herkenbaar hoor. Ook ik was ooit begonnen met het uitzoeken, bewaren en inplakken van de mooiste tekeningen en knutsels. Maar bij nummer 3 moet ik toch echt bekennen dat dát er echt niet meer inzit.
  Op mijn verjaardag heb ik wel een heel mooi zelfgemaakt kadoo gehad van de oudste. Een heel mooi beschilderd houten kistje. Het was echt mooi en toen kreeg ik toch wel wat tranen in mijn ogen. Ik had het ook echt niet verwacht. En het onverwachte is toch het mooiste wat je kan krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!