Breien en Haken

12-06-2006
Na een mislukt zomertopje, een poncho die op een pannenlap lijkt en een sjaal die nooit afkwam, staan breien en ik op gespannen voet. Daarom ga ik op het moment met veel genoegen vreemd met Haken. Haken en ik zijn oude bekenden van mijn basisschool, waar de meisjes nog ouderwets leerden handwerken, en de jongens wasknijpers mochten plakken.

Haken vond ik altijd al veel leuker dan Breien. Ik kan het ook veel beter. Er is maar 1 stokje om vast te houden, en als je een foutje maakt, word je niet zo ongenadig afgestraft als bij breien, waar je fouten je als kraters in je werk aanstaren. En wijs geworden waag ik me niet meer aan kleding. Nee, ik maak nu kussens. Ik heb 2 bollen groene wol gehaald bij de Wibra, en nu haak ik me een weg naar geluk en innerlijk evenwicht. Ik zal bekend staan als die leuke moeder met al die zelfgehaakte kussens.

Haken en ik, wij zijn nog in die eerste jonge, frisse fase van kennismaking. Alles is nog nieuw en mooi. Nog niet bezoedeld door de werkelijkheid van alledag of zweterige handen. Geen herstelde fouten en geen fouten die niet meer hersteld kunnen worden, en waar je tevergeefs langs probeert te kijken.

Ach ja, er gaat niets boven die eerste verliefdheid op een nieuwe Hobby.

Ik beloof te Haken tot ik er genoeg van krijg.

1 opmerking

  1. Anoniem1:30 a.m.

    blijf proberen!
    ik ben zelf weer met breien begonnen en ben vrij fanatiek. het is zo leuk om het weer te doen. ik heb hetj ook geleerd, in de eerste klas. nonnen(:. en ik ben een ex doetinchemmer die op een of andere manier in usa geraakt is.
    tineke

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.