Mijter

13-10-2006
Ik ben bang dat ik onbewust aan de veel te vroege december-commercie heb bijgedragen. Ik was in de Action met Piet, en bewonderde uitgebreid alle goedkope, hoe-heb-ik-ooit-zonder-kunnen-leven spullen waarvan ik niet wist dat ik ze nodig had. Toen zag ik een Sinterklaasmijter liggen voor slechts 99 eurocent! Ik bedoel maar: dat laat je niet liggen! Dan ben je een dief van je eigen portemonnee, en bovendien zag ik Ots verrukte gezicht al voor me. En daar kun je geen prijskaartje aan hangen. Precies. Ik had duidelijk geen andere keus dan die mijter te kopen.

En Ots verrukking was precies zoals ik me had voorgesteld. En moederlijke verwachtingen die kloppen: ook daar kun je geen prijskaartje aan hangen! Maar ik had niet gerekend op alle aandacht die Ot en zijn mijter trokken. Kinderen wezen ons na, en riepen tot Ots vreugde: "Daar gaat Sinterklaas!!!". En liederen als "Sinterklaas is jarig" weerklonken door de straten.

Ieder jaar begint de verkoop van Sinterklaas- en Kerstspullen vroeger. En ik ben bang dat het moeders als ik zijn, die daar aan bijdragen.

Maar gerechtigheid kwam wreed en snel: vandaag zijn Sint (Ot) en Piet (buurjongetje) al bij me op bezoek geweest, met het Grote Boek en staf. En ze hebben daar heel langzaam en uitgebreid uit voorgelezen en beloofd iedere dag langs te komen, en dan heeeel veel te strooien.

4 opmerkingen

  1. Anoniem4:24 p.m.

    Wordt er bij jullie geen St.Maarten gevierd? Ik heb zelf zoiets van Sinterklaasperikelen na St.Maarten hoor. Hier lagen de pepernoten al weken geleden in de super, niet normaal hoor (vind ik..).
    Groet,
    Dorothea.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem11:55 p.m.

    Bijdragen aan de veel te vroege december-commercie doe je ook door nu al chocolade Sinterklazen te kopen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem1:53 p.m.

    wat is er nu leuker dan voorpret? heerlijk toch!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem12:57 p.m.

    Geen betere pret dan voorpret........lekker van genieten dus!

    Linda

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.