Berichten van het Moederfront: Workshop

03-04-2007

Workshop

Ik heb een beetje buikpijn. Het is alsof ik een slecht doorbakken baksteen heb gegeten. Het is echter geen voedsel dat me zwaar op de maag ligt, maar het feit dat ik donderdagochtend naar een 3-daagse workshop moet, inclusief 2 overnachtingen. In gedachten vervloek ik mezelf: "Jij ook altijd!", en mijn gretigheid voor het inschrijven voor workshops. Want als workshop bij paaltje komt, vergaat mij acuut de workshoplust, en heb ik veel meer zin om me voor een workshop in te schrijven dan er 1 te bezoeken.

Hardnekkig herinner ik mezelf aan mijn redenen voor inschrijving: professionele en persoonlijke groei. Dat zijn toch uitstekende redenen? Bovendien brengen deze drie dagen wellicht Rust en Perspectief!

"Ja maar, ze hebben daar geeneens stoelen, alleen maar lage houten bankjes", sputtert mijn Innerlijke Angsthaas.
"Des te beter kun je zitten.", antwoordt mijn Innerlijke Therapeut.
"Ja maar, ik moet zelfs een eigen slaapzak meenemen, en volgens mij hebben we geen eigen kamer.", klaagt mijn Innerlijke Angsthaas.
"Des te beter kun je slapen.", antwoordt streng mijn Innerlijke Therapeut.
"Ja maar, ik durf eigenlijk niet meer.", bekent dan mijn Innerlijke Angsthaas.
"Des te meer reden om het toch te doen! Wat ben jij nou voor een Angsthaas. Angsthaas die je d'r bent!" concludeert mijn Innerlijke Therapeut.

Dan doet mijn Innerlijke Angsthaas er het zwijgen toe, want wat valt daar tegen te weerleggen.

Een driedaagse workshop persoonlijke- en aandachtsontwikkeling wellicht?

Dan eet ik daar goed doorbakken Angsthaas.

Waal
En wie zou nou niet rustig worden in zo'n prachtige omgeving.

1 opmerking:

  1. Anoniem10:22 a.m.

    Volgens mij heb jij te veel hazen gegeten.. Als je er eenmaal bent dan is het over en geniet je.Ik wens je fijne dagen,groeten mirjam

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!