Berichten van het Moederfront: Tuinieren

18-06-2007

Tuinieren

Ik geef me gewonnen. De enorme Tropisch Regenwoud uitstraling van onze tuin dwingt mij ertoe de tuinhandschoenen aan te trekken, en te tuinieren. Maar hoe, en wanneer? Dat is de vraag.

Ik heb daarom tuinieren in mijn weekschema opgenomen, en wel op de woensdagmorgen. Voortaan maak ik elke woensdagmorgen een Rondje Om De Tuin, en trek alle onkruid eruit. Vooral Zevenblad mag zich in mijn belangstelling verheugen, want die ken ik! En als ik dan ook nog zie dat ze in bloei staat, om zichzelf nog verder door de tuin te verspreiden, dan ontsteek ik in woede, en stort mij wild op haar stelen.

Voor de rest is het een kwestie van gokken: wat is onkruid en wat niet? Maar hee, planten die eruit zien als onkruid verdienen niet beter dan gewied te worden. Moeten ze zich maar beter als plant identificeren.

Slechts regen kan mij ontslaan van deze zware taak.
Het verheugt mij dan ook dat het Knmi voor woensdag 70% kans op neerslag voorspelt.

1 opmerking:

  1. Anoniem12:05 p.m.

    Hoi Nicole, je kunt zevenblad heel goed eten als salade.Zo heb je twee vliegen in een klap. Zeven monden gevuld en je tuin weer netjes. Gratis bio!!!
    Groetjes Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!