Moeder Houdini

14-08-2007 -
Houdini was een meester in ontsnappen, maar hij had dan ook geen schoolgaande kinderen.

Weken van tevoren had ik mijn ontsnapping beraamd. De laatste donderdag voor de Grote Vakantie zou ik met mijn moeder een ochtend naar Winterswijk gaan om even flink op te laden voor de komende zes weken. Vier kinderen konden voor een keer overblijven op school en Piet zou gezellig bij mijn vader blijven. Zo zou ik op verlof zijn van 8.30 tot 15.15!

Maar toen kwam Maartje thuis met een nieuwsbrief met daarin alle nieuwtjes rondom groep 8. En nieuwtje no.32 was dat Maartje de betreffende donderdag definitief afscheid zou nemen van acht jaar basisschool en om 10 uur voorgoed 'uit' was. Knarsetandend las ik de brief, en hield mezelf voor dat het heus niet erg was dat ik er dan niet was. Wat is nou acht jaar in Maartjes twaalfjarige leventje? Alleen maar bijna haar hele leven. Soms moet je er een flinke dosis schuldgevoel voor over hebben om er even uit te gaan.

Maar toen bracht de postbode een brief van school over Piets toekomstige schoolcarriere. Piet werd daarin van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met zijn toekomstige klas en juf. Drie keer raden op welke dag: mijn donderdag van 10.30 tot 11.45.

Toen heb ik mij zuchtend neergelegd bij het onvermijdelijke. Geen verlof voor mij.

Zelfs Houdini zou dit niet lukken.

2 opmerkingen

  1. Anoniem11:19 p.m.

    Meid, nog heel even en je hebt je kinderen alle 5 op school. Dan ga je de eerste weken, iedere ochtend, koffie drinken bij de Hema, MET appelgebak!!!!
    Zucht dan even heel diep en hang daarna de vlag uit...rust, ook al is het maar voor een paar uur. Maar die eerste weken zo alleen in je huis, zijn zo onwerkelijk, dat herinner ik mij nog heel goed. Geniet ervan, en daarna ga je lekker een boek schrijven!
    Liefs, Julia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem11:33 a.m.

    Jaha, of eindelijk een uitgever interesseren voor het uitgever van die prachtige, dolkomische feest-der-herkenning dagboeken van je! Kom op, als Daphne Dekkers zelfs haar schrijfsels verkoopt lukt jou het zeker!

    Maarja, zo'n dag he...oei, dat overkomt veel moeders, mij zeker, heb je iendelijk eens iets gepland voor jezelf waar je je al weken over verkneukelt, wordt er iemand ziek. Of iemand moet per sé die dag je kind zien.
    Beuh. Bij ons in Friesland nog 5 dagen en dan beginnen de scholen weer, gaat de jongste ook naar school en kan ik eindelijk het huis zandstralen en dezsinfecteren, want het is hier een varkensstal!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.