Vreugde

03-09-2007 -
Wat hoor ik daar voor muziek in mijn oren? Het is het geluid van schoolgaande kinderen!

De kinderen zijn weer naar school, en voor het eerst in twaalf jaar ben ik structureel alleen. Voor het eerst in twaalf jaar heb ik geen kind om mij heen.

Voorzichtig proef ik aan deze nieuwe ervaring, voorbereid op bitterheid en tranende oogjes. Maar het smaakt goed! Ik proef vreugde en vrijheid.

Ik kan in alle oprechtheid zeggen: 'Het is goed zo!'

6 opmerkingen

  1. Anoniem9:37 a.m.

    Ik voel overal de vibraties van gelukkige mama's :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem9:16 a.m.

    Twee weken geleden was het mijn beurt. Voor het eerst in 10 jaar kon ik mijn eigen gang gaan..Waar ik toch een beetje tegenop gezien had bleek alles mee te vallen, sterker nog, het is heerlijk. Mensen vragen "wat ga je nu doen" en mijn antwoord is dan: ik ga na 10 jaar eindelijk eens doen wat IK wil doen zonder rekening te houden met m'n kindjes, hoe lief ik ze ook heb. Ik heb er van genoten maar het was ook bij tijd en wijle topzwaar. Een nieuwe fase is aangebroken...!
    Dorothea (moeder van 3)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem2:14 p.m.

    Tegen de tijd dat de jongste naar school gaat, is de oudste 11 jaar(heb ook 5 kinderen). Ik ben eerlijk gezegd aan het aftellen. Voel me soms schuldig (een beetje een ontaarde moeder), maar ik ben er helemaal klaar mee om met kleine kinderen thuis te zijn. 'De koek is op' zal ik maar zeggen. Heb niet zoveel geduld meer en verlang er echt naar om weer eens helemaal alleen te zijn. Alleen thuis zijn, alleen boodschappen doen; wat een vrijheid lijkt me dat. Nog 7 maanden....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem3:09 p.m.

    En nu Nicole, op naar de HEMA voor koffie met gebak!!
    En weg met die schuldgevoelens en vooral met die mensen die nu voortdurend vragen:"Enne...wat ga je nu doen????" GGGGGRRRRRrrrrrrr
    Liefs, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anoniem9:27 a.m.

    Haha, ja inderdaad. Sinds de jongste 1 1/2 jaar is, vraagt men mij al regelmatig of ik 'straks, als ze naar school gaat, ook weer wat ga doen'. Ja, na 11 jaar luieren met 5 kinderen wordt het toch echt wel tijd weer eens aan de slag te gaan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Anoniem10:01 a.m.

    Hallo Nicole,

    Gisteren is je naam genoemd in een pagina groot artikel dat in het Brabants Dagblad staat. Jij hebt daarin duidelijk verteld over het thuisblijfmoeder zijn. Helaas worden jouw mooie woorden overschreeuwd door werkende vrouwen die daar anders overdenken. Echt helaas, want het is zo jammer dat het thuisblijfmoederschap vaak erg negatief wordt afgeschilderd. Middels een ingezonden (en geplaatste brief) heb ik hier op gereageerd. Vanochtend kreeg ik daar al diverse leuke reakties op van collega thuisblijfmoeders. Door deze reakties heb ik besloten om contact op te nemen met het Brabants Dagblad met de vraag of ze de thuisblijfmoeders een positief in beeld willen brengen. Hier gaan ze over denken. Ik ben heel benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.