Hmhm

14-10-2007 -
Floris heeft de gewoonte ontwikkeld om op al mijn ontboezemingen en verklaringen bevestigend 'Hmhm' te antwoorden. Zo kon het gebeuren dat ik maandenlang in de plezierige veronderstelling was dat we compleet op één lijn zaten, en hij het helemaal met mij eens was.

Tot op een kwade dag hij opnieuw 'Hmhm' zat te knikken en ik, plotseling wantrouwig, vroeg: 'Ja, hmhm-hmhm, hoe bedoel je dat eigenlijk?'.
Toen bleek zijn 'Hmhm' niet meer te zijn dan een teken dat zijn oren mijn woorden hadden opgevangen.

'Maar wat vind je eigenlijk van wat ik zei?', informeerde ik onthutst.
'Hmhm', antwoordde Floris.
'Ben je het met me eens?', porde ik.
Toen kwam de aap uit de mouw en bleek Floris een geheel andere mening toegedaan. Hij vond het alleen wel zo makkelijk om gewoon maar te 'hmhm-nen'.

Dus nu vraag ik na elke stellingname 'Hmhm, in de zin van ik heb je gehoord', of 'Hmhm ik ben het met je eens?'.
Drie keer raden wat hij antwoordt.

3 opmerkingen

 1. Anoniem2:06 p.m.

  wat zijn mannen soms toch een vreselijke wezens! haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem12:08 p.m.

  Vooral alsie achter de computer zit dan he! Die van mij ook hoor, en dan later, als er iets gedaan moet worden of als ik ergens heen ga: "Dat had je wel eens eerder kunnen zeggen!" "Dat héb ik ook gezegd, maar jij luisterde natuurlijk weer niet!"
  "Dat zei je niet!"
  Etc etc etc
  * Zucht *

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.