Berichten van het Moederfront: Het Moderne Kind

06-12-2007

Het Moderne Kind

Ter ere van Sinterklaas werd in de spelotheek een poppenkastvoorstelling gegeven door één van de medewerkers. De poppenkast bestond uit drie grote planken die met scharnieren aan elkaar waren bevestigd en een mottig gordijntje. In gedachten salueerde ik de dappere medewerker die het aandurfde zich bloot te stellen aan een moeilijk publiek, namelijk het moderne kind. Het moderne kind dat vaak al in Disneyland Parijs is geweest, en voor verjaardagsfeestjes naar binnenspeeltuinen gaat.

Maar wat schetste mijn verbazing: de kinderen vonden het geweldig! Het gaf niks dat de medewerkster gewoon pontificaal in beeld in de poppenkast zat, met twee poppen op haar handen. En het gaf ook niks dat je haar gewoon zag praten als de poppen iets zeiden, en dat de poppenkast bijna omviel. Enkele kinderen vonden de Zwarte Piet pop zelfs zo spannend dat ze in tranen uitbarstten.

Ook al is het palet van het moderne kind nog zo verwend, puur en authentiek spel wordt toch gewaardeerd. Er is nog hoop voor het moderne kind, en dus ook voor de moderne ouder!

Voor ons volgende kinderfeestje ga ik dan ook een poppenkastvoorstelling plannen. Ik haal een grote kartonnnen doos bij de supermarkt om in te zitten, snij er een opening in en maak van twee plastic zakken gordijnen. En van toiletrollen maak ik poppen. En dan mag Floris de voorstelling doen. Want dat is nou echt iets voor de moderne vader.

1 opmerking:

  1. Anoniem9:20 a.m.

    Dat wil ik zien! Nodig je me uit voor de eerste voorstelling?

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!