Berichten van het Moederfront: You talkin' to me?!

28-02-2008

You talkin' to me?!

Soms ben ik overduidelijk ergens mee bezig: aan het werk, aan het telefoneren, gehaktballen aan het draaien etc. Maar dat weerhoudt de kinderen er niet van het woord tot mij te richten met allerlei vragen, verzoeken en bestellingen.

Met enige verbijstering kijk ik ze aan. Zíén ze dan niet dat ik bézig ben?! Het is toch ongelofelijk dat ze het tegen mij hebben als ik zo duidelijk even niet beschikbaar ben.

Met rauwe stem richt ik mij nu tot hen en zeg, à la Robert de Niro in Taxi Driver: 'You talkin to me? You talkin to me?'

Ik heb ze nog niet weer gehoord.

2 opmerkingen:

 1. Anoniem7:39 p.m.

  Wat voor kinderen opgaat, geldt eveneens voor sommige echtgenoten. Ken je de situatie: KRO's Kindertijd is nog net niet begonnen, de kinderen kibbelen en zeuren, huisdieren draaien mauwend om je benen, de baby blert en jij staat boven een viertal pannen roerend en wegend de Grande Finale te doen: jus maken, afgieten, bloempapje maken, en passant nog tafel dekken en dan komt de grote held binnen, Onze Vader, en begint nog voor hij zijn jas uit heeft en de kinderen van zijn nek geplukt "Zeg, ik heb dan-en-dan een afspraak gemaakt met die hypotheekadviseur, kun jij dan ook en heb je je ouders al gebeld of ze dan willen oppassen, of gaat er een logeren want ik heb die avond ervoor een vergadering...rabarberrabarber, kakafonie van mauw, jengel, huil, aanbrandt en je vraagt enigszins verhit: "Schat, kan dat even ná het eten, als we de kinderen plat hebben?"
  En dan geen plotseling beschaamd inzien van zijn fout, maar een arrogant 'Ojee jongens, Mama moet zich Concentreren nu" of een geërgerd "Láát ook maar, waar doe ik de moeite voor...."
  Are you talking to me? Cause Mum has left the building. And I won't be back.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem10:56 a.m.

  'als we de kinderen plat hebben'
  dat moet zeker een hollands gezegde zijn ;-)

  dames.. ik geniet hier zo ongelooflijk van deze berichtjes.. jullie moesten echt als betaalde columnist aan de slag !!
  ik zou een magazine kopen, enkel en alleen voor je column !!

  of misschien eens kijken bij zappybaby ? ze zijn echt fenomenaal .. je maakt er echt werk van !! waarom zou je er dan niet voor betaald worden ?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!