Dienstmeisje spelen

02-02-2008 -
Vanmorgen kwamen Teuntje en een buurmeisje bij me en vroegen: 'Mogen we ons verkleden en Dienstmeisje spelen? En dat jij dan De Mevrouw bent, en dat wij opruimen?' Ik voelde me alsof zowel ik als Sinterklaas jarig waren, en juichte: 'Natuuuurlijk!' Een Mevrouw moet zelf het goede voorbeeld geven dus begon ik aan mijn zaterdagwerkzaamheden en spoot de keuken schoon met de hogedrukspuit. De meisjes vertrokken naar boven om zich te verkleden. Na ongeveer een uur kwamen ze beneden met identitieke outfits die niet zouden misstaan voor een gala diner. Ik herkende diverse kledingstukken die ik hoog in de kasten had opgeruimd, en huiverde bij de gedachte aan de toestand van de kasten. 'Wij gaan aan het werk!' verklaarden de meisjes opgewekt en vertrokken naar de gang. Ik ging verder met de keuken, maar net toen ik met mijn schuurspons het fornuis te lijf ging sloeg de deur weer open: 'Heb je een emmer?' Ik legde mijn schuurspons weg en ging op zoek naar een emmer die ik hen zwijgend overhandigde. Net had ik mijn schuurspons weer in mijn hand toen de deur opnieuw opende: 'Heb je een vaatdoek?' snel gevolgd door 'Heb je een sopje?', 'Waar is de stofzuiger?', 'Heb je een dweil?', 'Hoe laat is het?', 'Krijgen we hiervoor betaald?' Ik wist niet dat Mevrouw zijn zo hard werken is. De volgende keer wil ik het dienstmeisje zijn.

Leestip: Opruimliedjes

2 opmerkingen

  1. Anoniem1:07 p.m.

    Iets zegt me dat dat ook zal tegenvallen..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem4:46 p.m.

    Hihihi, dat klinkt een beetje als mijn moeder als ze wil 'helpen': "Waar staat dit?" Waar heb je je schoonmaakdoekjes?" "Ik kan die schone droogdoeken echt niet vinden hoor!" Uiteindelijk kost het meer tijd haar te helpen mij te helpen dan dat ik het zelf doe, dus als ze me vraagt "Kan ik iets voor je doen kind?" is het antwoord steevast "ja, lekker in de kamer met de krant gaan zitten :-) "

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.