Kinderfeestje

14-02-2008 -

In een wereld waarin het kant-en-klaar-kinderfeestje steeds verder oprukt, houd ik dapper stand tegen de trend van alsmaar aparter en ludieker.

Dus zat ik bij de Hema met een kopje koffie, pen en schrift in de aanslag om Teuntjes kinderfeestje te plannen. Het lijkt wel of, hoe ouder de kinderen worden, hoe nonchalanter mijn aanpak. Worstelde ik me bij Maartje nog door twee Harry Potter boeken heen als voorbereiding op een Harry Potter feestje, tegenwoordig maak ik twee dagen van te voren even een planning. Maar tegelijkertijd huiver ik licht in de wetenschap dat het moderne kind paardrijles-, binnenspeeltuin-, bowling- en MacDonaldsfeestjes gewend is. En ik wil natuurlijk wel, voor Teuntje, dat het leuk is.

Hier is mijn plan:

14.00 - 14.30 Binnenkomst gasten, eten en drinken, zingen voor Teuntje, cadeau's buiten verstoppen en zoeken.

14.30 - 15.00 Speurtocht door wijk met heus speurdiploma.

15.00 - 15.30 Maartje en een vriendinnetje maken de kinderen 'mooi' met make-up. Digitale foto's van kinderen maken en uitprinten om later mee te geven.

15.30 - 16.00 Paaseieren verven die ik voor 45 cent bij de Action heb gekocht.

16.00 - 16.15 Bingo (zelfgemaakt op deze site!)

16.15 - 17.00 Vrij spelen terwijl ik patat maak

17.00 17.30 Patat eten

Om toch enigszins tegemoet te komen aan het verwende palet van het moderne kind verkleed ik Floris als paard, en daar kunnen ze dan op gaan zitten en dat hij dan gaat bokken. Dat kan Floris namelijk erg goed.

Mijn planning is goed doortimmerd, maar toch heb ik een gevoel van onbehagen. Het lijkt bijna te gemakkelijk. En sinds wanneer is het moederschap makkelijk...

4 opmerkingen

  1. Anoniem4:13 p.m.

    In een wereld waarin het voorgekookte k&k kinderfeestje oprukt zijn kinderen blij verrast met een zelfgemaakt dicht bij huis feestje. Want dát kennen ze nog niet. Tenminste, dat is onze ervaring.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem3:40 p.m.

    en dat hij dan gaat bokken...
    hahahaha!

    HAVE FUN!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah neen, nog een luchtbel doorprikt. Je kan ze dus echt niet gewoon in de tuin parkeren en zeggen: 'speel maar?'

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem10:43 a.m.

    Die van mij is kampioen bokken, met name 's morgens kletteren de kastdeurtjes op volle sterkte dicht. Maar da's ook meer een ezel ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.