Berichten van het Moederfront: Moederen en modderen

11-02-2008

Moederen en modderen

Soms zie ik me zelf moederen en modderen en vraag me af wie mij in vredesnaam de leiding heeft gegeven. Welke gek is er zomaar weggegaan en heeft mij achtergelaten met de verantwoordelijkheid voor de veiligheid en opvoeding van maar liefst vijf kinderen?

Wanneer ben ik van het kind in de volwassene veranderd, en waarom heb ik daar geen memo van gehad?

De laatste keer dat ik keek werd er nog voor míj gezorgd, en nu ben ik degene die elke dag verantwoorde maaltijden op tafel zet, het huishouden regelt en voor kinderen zorgt.

Je kunt je als kind ook niet eens even omdraaien of je bent de moeder.

5 opmerkingen:

 1. Anoniem2:19 p.m.

  ik voel het precies zo alleen is het bij mij nog te overzien met 'maar' twee kinderen.
  maar ach we komen er wel toch?!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem2:57 p.m.

  Euh, ik dacht net dat je vijf memo's gekregen had :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem2:00 p.m.

  Geweldig. En zo herkenbaar!

  Groet,

  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tsjaaaaaaaaaaa , ik ben geloof ik geboren als moeder ;), kan me eigenlijk van mijn jeugd ook weinig anders herinneren ;)
  Maar idd , ook ik snak wel eens naar een moment dat er even iemand voor mij zorgt en een ander de "hut "hier even doet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem1:59 p.m.

  Ik modder ook maar wat aan. Zeker de laatste tijd. Nog maar drie weken en dan vliegt de jongste uit naar de basisschool. Hij had er eerst geen zin in, maar volgens mij heeft hij nu ook heus wel door dat ik hier maar wat aanklooi (de laatste loodjes hè...) en nu wil hij wel ineens naar school. Joepie! Heeft er nog iemand een vlag voor me te leen?......

  Natascha

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!