Ik bouw mijn huis van steen

12-03-2008 -
Ik ben een groot fan van het Deense spreekwoord: 'Er is geen slecht weer, alleen slechte kleding'. Dus ook al regent het pijpestelen, de kinderen en ik wandelen gewoon naar school. En het is alsof ik mijn moeder hoor als ik hardvochtig verklaar: 'We zijn niet van suiker!'

Maar nu het buiten woest waait en stormt, en het Knmi een weeralarm heeft afgekondigd, heb ik de kinderen toch maar even met de auto naar school gebracht, want het Deense spreekwoord zegt immers niets over gevaarlijk weer. Prompt voelde ik me overdreven toen ik onderweg allemaal schoolkinderen op de nieuwste rage, eenwielers, zag fietsen.

Straks breng ik Maartje, die de eerste twee uur vrij heeft, naar school en ga aansluitend met Ot en Piet naar de C1000 voor onze wekelijkse boodschappen. En dan sluiten we het geheel aan ochtendactiviteiten af met een bezoek aan de spelotheek.

Terwijl de wind woest aan de bomen rukt, en ik hem door onze openhaard hoor denderen speelt steeds dat kinderrijmpje van de drie biggetjes door mijn hoofd:

'Ik bouw mijn huis van stro, ik bouw mijn huis van takken, ik bouw mijn huis van steen!'

Hopelijk is ons huis bestand tegen alle mogelijke stormen.
Letterlijk en figuurlijk.

2 opmerkingen

  1. Anoniem12:02 p.m.

    ik hoop mee voor u !!

    en hoop dat ook het mijne de tand des tijds kan doorstaan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem8:42 a.m.

    Jammer dat zoveel ouders toch met slecht weer ( of een beetje regen...) kiezen voor de auto. Het is zo druk bij school en mijn dochter die in groep 8 zit worstelt zich langs de willekeurig geparkeerde auto's ( zelfs midden op de weg en voor de ingang van school!!)......heel gevaarlijk.
    Ik blijf een tegenstander, met natuurlijk hier en daar een uitzondering makend, tegen het brengen van kinderen met de auto.
    Tineke

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.