You're still you

03-04-2008 -
Het leven als moeder anno 2008 voelt soms als een potje trefbal: je doet alle moeite de bal te ontwijken maar uiteindelijk raken ze je toch. Hoewel ik uit alle macht diagnoses en etiketten als autisme probeerde te ontwijken, heeft Jan, met onze schoorvoetende instemming, nu toch het predikaat 'stoornis in het autistisch spectrum' gekregen.

Plotseling heb ik een kind met een Diagnose. En hoewel ik in het officiële persbericht heb gezegd dat dat weinig voorstelt, betrap ik mezelf op een voortdurende innerlijke conversatie over Jan. Want hoewel het heus niet zo erg is, is het ook niet niets.

En terwijl ik met nieuwe ogen naar Jan kijk, speelt tegelijkertijd door mijn hoofd steeds Josh Groban's lied: 'You're still you.'

I've loved you for so long
And after all is said and done
You're still you
After all
You're still you


8 opmerkingen

 1. Anoniem2:24 p.m.

  Beste Nicole,
  Ik weet hoe je je voelt. Een diagnose krijgen is moeilijk, maar opent ook de deur naar het beter leren begrijpen van je kind. Sterkte.
  Amna


  Je bent zo
  mooi
  anders
  dan ik,

  natuurlijk
  niet meer of
  minder
  maar

  zo mooi
  anders,

  ik zou je
  nooit

  anders dan
  anders willen.

  - Hans Andreus -

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem2:25 p.m.

  hm nou kan ik dus je hand echt schudden..
  Ik heb er al eentje met die stempel..en eentje die de stempel gaat krijgen..pfff
  moeilijk soms he? Maar het blijft wel jou speciale kind..gewoon degene die net iets meer aandacht van je nodig heeft toch?
  Liefde geef je hem al genoeg voor zover ik lees.xxx anne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem2:26 p.m.

  Neem alle tijd die je nodig hebt..
  vlinder
  Open je ogen maar,
  en zie wat ik zie
  Ik weet hoe mooi je bent,
  maar jij weet het zelf nog niet

  Het komt allemaal goed,
  wacht nou maar af wat de tijd met je doet
  Het is nu nog te vroeg,
  maar alles wat groot is begon ooit klein

  Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn

  Weet dat de tijd je zal helpen,
  geloof maar gewoon wat ik zeg
  Al lijken je kleurrijke vleugels voor eeuwig gevangen,
  ja toch op een dag vlieg je weg

  Hoog in de lucht,
  zul je de wereld heel anders gaan zien
  Voel je de rust,
  zul je genieten ook als het maar even is
  Adem het in,
  durf dan ontdek je de liefde misschien
  En als je haar vindt,
  voel je bij iedere slag die je maakt dat je leeft

  Als je geduldig bent,
  gebeurd het vanzelf
  Als je genieten wil,
  wil het dan niet te snel

  Het komt allemaal goed,
  wacht nou maar af wat de tijd met je doet
  Het is nu nog te vroeg,
  alles wat groot is, begon ooit klein

  Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn xxx
  anne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem3:48 p.m.

  hey sweety,
  het is en blijft jou zoon en jij weet wat het beste voor hem is...gun jezelf even tijd.
  dikke kus kim

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem10:38 p.m.

  De diagnose 'stoornis in het autistisch spectrum' wordt tegenwoordig vrij snel gegeven als je het mij vraagt.
  Mijn zoon heeft ook een dergelijk etiket opgeplakt gekregen, maar na het lezen van het onderzoeksrapport was ik niet erg onder de indruk. Veel onderzoekgegevens worden naar mijn idee heel makkelijk vertaald naar een dergelijke stoornis, terwijl een andere interpretatie ook mogelijk is. Het is maar wat je wilt zien, ik meen dat 1 op de 100 kinderen in meerdere of mindere mate autistische kenmerken heeft.
  Mijn zoon is misschien sociaal niet zo heel erg vaardig, maar hij redt zich en heeft zelfs een paar vriendjes. Ik heb de diagnose dan ook laten herzien, want hij had gewoonweg te weinig kenmerken en voldeed dus niet eens aan de gestelde criteria.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem2:16 p.m.

  Hier staat mijn oudste op het punt dat etiket opgeplakt te krijgen. Blijft een dubbel gevoel geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem6:15 p.m.

  Veel sterkte en een knuffel.

  Liefs Christel

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.