Theorie en praktijk

08-05-2008 -
Theorie en praktijk staan bij mij op gespannen voet. Dat is altijd zo geweest: voor mijn rijbewijs haalde ik mijn theorie-examen met glans, maar voor het praktijkexamen zakte ik jammerlijk. Vier keer.

En toen ik de opleiding tot cursusleidster Samen Bevallen deed haalde ik een negen voor de theorie, maar zakte glansrijk voor het praktijkexamen.

Nu het de opvoeding van de kinderen betreft ervaar ik dezelfde kloof. In theorie weet ik precies hoe het allemaal moet, maar ja, die praktijk hè. En die kinderen werken ook zo helemaal niet mee!

Op Peuteren.nl een artikel van mij over de peuterpuberteit, waarbij preventie van driftbuien een grote rol speelt.

En in sommige gevallen begint die preventie al heel vroeg. Kijk maar naar onderstaand filmpje! Zet wel even het geluid wat zachter! Ter preventie, begrijp je.

4 opmerkingen

  1. Al een jaartje of twee kom ik af en toe aan je koffie ruiken. Je schrijft heel herkenbaar. Het helpt al eens relativeren. Als de praktijk wat anders uitvalt dan verwacht bijvoorbeeld...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem9:56 p.m.

    Heerlijk gelachen. Na 2 weken meivakantie was ik daar hard aan toe. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem10:45 p.m.

    ontzettend grappig inderdaad.
    moet wel zeggen dat het bewuste jongetje behoorlijk oud is om een driftbui te krijgen!
    zijn driftbuien nou dingen die voornamelijk in het karakter zitten van een kind of vind jij dat je met opvoeding een hoop kunt voorkomen?
    mijn zoontje hoeft dat echt niet te proberen want ik heb er niks van, is dat de reden dat ie het ook niet doet denk je? of zit het niet in zijn karakter?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem8:30 p.m.

    Hihihi, da's nou precies wat ik denk als ik horendol wordt van het oeverloos 'maar ik wou díe...': had ik die nacht nou toch dat condoom maar gebruikt ;-) en het niet samen met mijn verstand op het nachtkastje laten liggen

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.