Berichten van het Moederfront: Wervelen naar je bron

31-05-2008

Wervelen naar je bron

Bij buikdans oefenen we in het beurtelings de linker- en rechterschouder ophalen. Dat is helemaal niet moeilijk dankzij mijn moederschap. Ik stel mezelf gewoon wat moederlijke vragen.

'Doe ik het wel goed als moeder?'
Hup, daar komt spontaan mijn linkerschouder omhoog.
'Krijgen de kinderen wel genoeg aandacht?'
Daar gaat de rechter.
'Heb ik nog wel genoeg boter in huis?'
Zo schokshouder ik succesvol de les door. Moederschap, het is niet alleen handig voor kinderen maar ook voor buikdans.

Behalve schokschouderen leren we ook wervelen oftewel draaien om onze eigen as. Het idee is, dat je door te draaien loskomt van je beperkingen, en één wordt met jezelf! Je kunt het vergelijken met een slacentrifuge: zoals je het water uit je sla slingert, zo slinger je ook al je negatieve emoties even naar buiten. Klinkt goed, en veel handiger dan een heleboel gesprekken met een therapeut. Goedkoper ook!

Door linksom te wervelen maak je je innerlijk schoon en kan de goddelijke energie door je heen stromen, terwijl door rechtsom te wervelen je juist eigen energie naar buiten brengt. Ik heb alle energie nodig die ik kan krijgen dus wervel ik hebberig línksom.

En na afloop draait de hele wereld om mij.

1 opmerking:

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!