Berichten van het Moederfront: Als we nou weer eens gewoon gingen lesgeven

17-06-2008

Als we nou weer eens gewoon gingen lesgeven

Het moderne onderwijssysteem vraagt veel van zowel ouders als leerkrachten. Optredens tijdens schooltijden waarbij ouders worden verwacht, excursies waarbij ouders worden verwacht, sportdagen waarbij ouders worden verwacht enz. De moderne, drukbezette ouder moet zich in menige bocht wringen om, behalve tijdens het halen en brengen van kinderen, ook nog onder schooltijd zijn gezicht te laten zien.

En de leerkrachten worden geconfronteerd met veel administratieve rompslomp, extra werk vanwege alle bijzondere activiteiten en natuurlijk: ouders.

Het Moederfront presenteert daarom met trots, in samenwerking met supermarkt keten C1000, het revolutionaire boek 'Als we nou weer eens gewoon gingen lesgeven', met als ondertitel 'Geen Fratsen'.

Bij elke 1000 euro aan boodschappen ontvangt u één Frats, en bij 1000 Fratsen kunt u al uw Fratsen inleveren voor dit revolutionaire boek.

Nu met gratis button!

Wat anderen over dit fantastische boek zeggen:

'Het onderwijssysteem zal nooit meer hetzelfde zijn.' (P. edagoog)

'Geen Fratsen, is een boek zonder fratsen. En dat scheelt!' (H. Meester)


'Nous sommes pas amusées!' (Eurodisney)

7 opmerkingen:

 1. Anoniem1:13 p.m.

  Ik ben op zich wel blij met de fratsen.De kinderen gaan nu naar dingen die we ons normaal gesproken niet zouden kunnen permiteren .
  Juist die fratsen maken het schoolgaan leuk voor kinderen voor wie elke dag alleen maar les krijgen best zwaar is .Onze kinderen zijn dyslektisch en hele dagen school is niet altijd een lolletje.

  Ik zou zelfs willen dat er op school veel meer aandacht zou zijn voor kunst,creatieve vakken.dE vraag is alleen of daar zonodig ouders voor ingeschakeld moeten worden .vroeger gebeurde dat immers ook niet.Ik kan me geen knutsel of voorlees of zwemouders herinneren.Dat deden leerkrachten en stagiares.Tegenwoordig hebben ze klasse-assistenten ,waarom die niet wat meer inzetten voor dit soort dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem3:24 p.m.

  Ik ben het roerend met je eens Nicole !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem8:24 p.m.

  Vandaag, om 10.30 uur, fietste ik naar huis terug beladen met boodschappen. De juf van mijn dochter uit groep 8 kwam mij ( op de fiets )tegemoet met achter haar alle kinderen opweg naar gymnastiek. 'Gelukkig', dacht ik in mijzelf:'vandaag hoef ik niet op en neer!' Plotseling zag juf mij en zwaaiende met haar ene arm riep ze:'Wil je vrijdag ook assisteren tijdens de Sportdag, we komen ouders tekort!!!!!!!!'
  Volgende week maandagavond is er de Musical van groep 8. Die dinsdag daarop organiseren de ouders ( nou ja, sommige ouders...) een afscheidsfeest voor de kinderen van groep 8 en voor hun leerkrachten. De festiviteiten beginnen om 15.00 uur en duren tot 22.30 uur, waarna we de boel nog moeten opruimen. Dit is een traditie van deze basisschool.
  Het is leuk, maar erg vermoeiend, juist omdat er maar zo weinig ouders actief ( kunnen/willen )helpen.
  Ook heb ik mijn laatste luizencontrole erop zitten en het helpen met creatieve middagen, het poetsen van de klas en volgende week de laatste Overblijfmiddag.
  Klasse-assistenten helpen waar ze kunnen, maar doen totaal andere taken ( het begeleiden van kinderen in kleine groepjes in de grote hal, het voorbereiden van allerlei leerwerkjes enz.).
  Mijn leesochtenden met 2 leerlingen liggen ook achter mij. En het begeleiden van leerlingen naar musea en dergelijke.
  Vrijdag de sportdag, maar dan heb ik ook al een volleybal/basketbal/voetbal en hockeydag erop zitten.
  Ach, het klinkt als een jammerklacht, maar ik deed het best wel met plezier hoor. Toch ben ik blij dat onze jongste straks naar het voortgezetonderwijs gaat, eindelijk tijd voor andere dingen, hoewel....ze vragen op de nieuwe school ouders voor de mediatheek.........

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem9:19 a.m.

  Jeetje das toch niet meer normaal! Je mag ook gerust eens NEE zeggen hoor! Heb je daar moeite mee dan zeg je "Ik wil er even over nadenken" Ik ben luize en knutsel moeder" ( ooit wel eens een luizevader gezien, ik niet) dit vindt ik genoeg. Als iedereen zijn steentje zou bijdragen zou het een stuk makkelijker worden. Maar je ziet altijd dezelfde mamas

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem11:12 p.m.

  Gewoon niet meer aan meedoen dames. Dan houden de fratsen vanzelf op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem9:15 p.m.

  Ben nu thuisblijfmoeder, maar voorheen als leerkracht vond ik het zelf ook een beetje te veel van het goede hoor al die activiteiten. Heel wat avondjes heb ik op school gezeten. Niet altijd met plezier hoor, zal ik eerlijk zijn. (wil je als school leerlingen scoren, dan moet je het allemaal zo mooi mogelijk doen, dus zo blijft het in stand..helaas)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem11:31 p.m.

  Het is een complot.
  Om de wanhoop en vrees van moeders voor die eindeloos lijkende zomervakantie te laten omslaan in een verlangen naar bevrijding van al die fratsen. Twee maanden voor het einde van het schooljaar worden de moeders opgeschrikt met verzoek na verzoek om helpende handjes. Hoe vaker je meedoet, hoe eerder je wordt gevraagd voor de volgende frats. Als die laatste twee maanden bijna om zijn, ben je als moeder niet meer huiverig voor 6 weken continue-opvoeden maar juist opgelucht dat je die extra belasting kwijt bent!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!