Berichten van het Moederfront: Huishoudelijke hulpen

06-06-2008

Huishoudelijke hulpen

Van al mijn huishoudelijke hulpen koester ik mijn was- en afwasmachine het meest. Ik help ze op weg door ze vol te pakken, voorzie ze van de benodigde materialen en zet ze aan, waarna ze vriendelijk zoemend aan het werk gaan. Met het prettige gevoel van gedane arbeid, kan ík mij dan wijden aan leukere dingen, zoals mijn schrijfwerk.

Hoe anders is de relatie met mijn stofzuiger. Een relatie vol spanning en wederzijdse verwijten. We lopen elkaar voortdurend voor de voeten. De stofzuiger is even werkschuw als onwillig. Wil ik naar rechts dan wikkelt de stofzuiger zich snel in zijn snoer om een stoelpoot en loeit triomfantelijk als de stoel vervolgens omvalt. Om de haverklap verslikt de stofzuiger zich in het werk, brengt onheilspellende, aanstellerige geluiden uit, om vervolgens koppig dienst te weigeren.

Gelukkig heeft Floris een beter contact met deze keukenhulp.

3 opmerkingen:

 1. Anoniem7:49 p.m.

  De stofzuiger is een man, heb ik ook al eens gemerkt..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem10:30 a.m.

  Liefde haat verhouding met de stofzuiger,
  kan hem niet missen maar vind het een vreselijke klus:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem11:58 p.m.

  Ach
  Is huishouden tegenwoordig niet allemaal volautomatisch? Kwestie van de juiste knopjes indrukken en hop, je kunt weer met bonbons voor je soap neerploffen
  Toch?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!