Berichten van het Moederfront: Verkorte versie

14-06-2008

Verkorte versie

Gisteren sproeide ik deodorant achter mijn oor in de veronderstelling dat het parfum was. Vandaag zocht ik naarstig, en tevergeefs, in de telefoongids naar de Koninginneschool, omdat de straat waar de school van de kinderen aan ligt Koninginnelaan heet, maar de school De Zandhapper.

Dit in combinatie met een gemoedstoestand, waar oprechte belangstelling en de vraag: 'Meid, hoe ís het nu met je?' mij tot tranen toe beroeren, noopten mij tot een bezoek aan de zelf-hulp-afdeling van de bibliotheek.

Bij het zien van al die gratis therapie knapte ik bij voorbaat al op. Gretig pakte ik het verontwaardigde 'Waarom doet God niets?' van Deepak Chopra, 'Als het leven pijn doet' van René Diekstra en het triomfantelijke 'Ik ben niet oké, maar jij ook niet.'

Maar mijn beste vondst is toch wel 'De weg naar liefde en geluk: Verkorte versie'.

Terwijl iedereen zich door dikke boekwerken zwoegt heb ik de korte route naar liefde en geluk gevonden!

Ik wil de weg naar liefde en geluk natuurlijk best afleggen, maar als ik een stuk kan afsnijden doe ik dat graag. En als ik ren ben ik er nog sneller!

Ik voel me bij voorbaat al gelukkiger.

2 opmerkingen:

 1. Anoniem8:30 a.m.

  Als druk bezette mama van 3 heb ik eindelijk in de gaten dat een beetje me-time noodzakelijk is om te overleven.

  Voortaan trek ik dus trouw elke dag, enkele minuutjes uit om je blog ‘berichten van het moederfront’ te lezen.
  Het geeft me moed, en net die ene knipoog die ik nodig heb, om na mijn job nog mijn dagtaak als mama op mij te nemen

  Maar binnenkort vertrekken we op vakantie.. en ik weet nu al dat ik je kleine columns zal missen.

  Hopelijk zullen onze jongens zo veel avontuur beleven dat ik wat meer tijd heb voor mezelf…. En dus kijk ik uit naar .. een boek !

  Heb jij misschien geen leuke suggestie ?? Iets leuks dat het moederschap wat kan relativeren, geen theoretisch pedagogisch naslagwerk, want daar raak ik alleen maar gedemotiveerd van

  Ook je jog–avonturen op ‘ren mama ren’ volg ik met veel plezier omdat ik pas gestart ben met een ‘start to run’ en ik intens kan genieten van mijn runners-high .  Maar binnenkort vertrekken we op vakantie.. en ik weet nu al dat ik je kleine columns zal missen.

  Hopelijk zullen onze jongens zo veel avontuur beleven dat ik wat meer tijd heb voor mezelf…. En dus kijk ik uit naar .. een boek !

  Heb jij misschien geen leuke suggestie ?? Iets leuks dat het moederschap wat kan relativeren, geen theoretisch pedagogisch naslagwerk, want daar raak ik alleen maar gedemotiveerd van L  Alvast bedankt !

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Liesbesth,

  bedankt voor je leuke reactie!

  Ik kan je echt het boek 'Pekingeend bij nacht' van Sylvia Witteman aanbevelen. Enorm relativerend over het moederschap en ik schoot er echt regelmatig van in de lach.

  Op mijn site http://www.boekenschat.blogspot.com vind je een heleboel besprekingen van boeken die met het moederschap te maken hebben.

  En heel veel succes met hardlopen!

  hartelijke groet en een prettige vakantie toegewenst,

  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!