Er kan er maar één de kapitein zijn

26-07-2008 -
Door de week ben ik de onbetwiste kapitein van ons schip. Ik zorg voor huis en haard, en zet de koers uit. Fier sta ik aan het roer.

Maar dan komt steeds weer dat weekend, en plotseling is daar Floris die denkt dat híj de kapitein is. Dan staan we beiden te duwen en te rukken aan het roer, en de bemanning raakt in verwarring.

Aangezien ik het schip de hele week door woelige baren heb gestuurd vind ik dat ik de oudste rechten heb. Wat mij betreft is het stuurboord of overboord. Floris op zijn beurt vindt dat het ook zíjn schip is, wat natuurlijk ook weer waar is.

'Hoe zou jij het vinden als ik op jouw werkplek kwam, en jouw spullen allemaal anders neerlegde?' vraag ik enigszins verbitterd.
'Hmpf!' antwoordt Floris nors.

Over een week heeft Floris drie weken vakantie, en zal de strijd over wie de kapitein mag zijn pas echt losbarsten.

Maar ik heb er over nagedacht en heb besloten bakzeil te halen.

Laat Floris maar drie weken de kapitein zijn, dan neem ik vakantie.

4 opmerkingen

  1. Anoniem11:27 a.m.

    Heerlijk plan! En dan weet hij meteen dat het ook niet 'alles' is, om kapitein te zijn. Je hebt nu wel een grote kans dat de kinderen voortdurend naar jou toe hollen!
    Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem4:22 p.m.

    Knars, jaja, ik weet precies wat je bedoelt. Niet aardig van me, maar ik ben blij dat meneer Man weer op kantoor zit. Het hele weekend hangen achter óf de PC óf de TV en overal rommel laten slingeren. En de kinders de hele dag voor de buis met dat prachtige weer :-( Want tsja, 'Van Papa mag dat wél...'inclusief foute TV-zenders.
    Mij boot vaart weer recht sinds vanmorgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oef...
    Ik dacht dat dat alleen bij ons zo was...
    *opgelucht*

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem2:16 p.m.

    Ik heb er weinig last van, we hebben niet veel "aanvaringen" qua baas zijn (dat ben ik gewoon, haha). Ik zie de komende 3 weken met plezier tegemoet, laat papa maar lekker de kids vermaken.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.