Op vakantie

10-08-2008 -
Eens per jaar verruilen wij onze comfortabele twee-onder-een-kap woning voor een te krappe caravan, het mag natuurlijk niet teveel kosten, want dat is 'zo leuk voor de kinderen.' Grimmig geniet ik van het op-vakantie-zijn.

'Wat hebben we het gezellig he, kinderen!' juich ik vastbesloten. 'Állemaal de jassen aan, want het regent wel een beetje.'

Omdat een caravan nu eenmaal een beperkte ruimte heeft, hebben onze verhuurders een optimistische groene luifel aan de voorkant bevestigd, zodat we bij weer en wind, nacht en ontij toch buiten kunnen zitten. Treurig drupt daar nu de regen af, want de zon heeft het voor gezien gehouden en is naar zonniger oorden vertrokken. Om de druilerige sfeer te verlichten spelen we dan maar de enige cd in de caravan, van Jan Smit, die zorgvuldig rijmelend zingt over het leven, en dat het maar voor even is.

Ondanks al onze luifelruimte voel ik toch wel eens even de behoefte me terug te trekken. Dan open ik een van de vele deurtjes, waarachter een wc, kast, of slaapkamer schuilgaat. Regelmatig sta ik dan oog in oog met het glaswerk, want al die deurtjes lijken op elkaar.

Zwijgend hef ik dan een denkbeeldig glas naar mijn weerspiegeling.

Op de vakantie!

7 opmerkingen

  1. Anoniem5:42 p.m.

    Jaaaaaah, zo voelde ik me dus exact op de vakanties in f*ing Twente, in een piepklein ei van een caravan, in de modder van de camping, muggen, benauwd en bijna altijd regen.
    Hoe anders was het dit jaar op Texel in de ruime stacaravan van mijn broer! Op een eiland is het altijd beter weer! De kinderen speelden heel de dag met vriendjes 'all over' de camping! Dít was Vakantie met een grote V! Volgend jaar weer, en dan langer dan een week!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem8:56 p.m.

    Vroeger ook eens een keer in de gietende regen op een camping gezeten...Horror:-(
    En wij maar scrabbelen:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem11:07 p.m.

    Meid, wat doe je jezelf toch ieder jaar weer aan!
    Zet in het vervolg gewoon wwn tent in je achtertuin en blijf wat langer in een hotel met jezelf. Floris past wel op de kinderen voor een dag of 5, toch...????

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem11:08 p.m.

    'een' bedoelde ik....:-(
    Ha,haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anoniem12:12 a.m.

    Samen met mijn 5 kinderen tussen de 12 jaar en 10 maanden, heb ik met een tent door Zweden getrokken deze zomer. Super!
    Ik vond het echt zo jammer dat we weer naar huis moesten...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Anoniem11:21 a.m.

    Om van een caravan te genieten moet je speciale genen hebben denk ik. Het is ook niets voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem12:16 p.m.

    Kamperen hebben wij veel gedaan, maar "op een camping zitten" nog nooit. Dat kamperen doen we om goedkoop te wassen, plassen en overnachten, maar bij daglicht zijn we daar nauwelijks te vinden.
    Het gaat mij vooral om dingen te doen en te zien. Denk daar goed over na voordat je vertrekt. Schaf je eigen spullen aan, want dan ben je terstond veel vrijer. Dan blijf je gewoon thuis bij slecht weer, maar gaat weg bij goed weer (of je gaat verder van huis om de zon te zoeken). Bij veel kinderen van verschillende leeftijden kunnen Papa en Mama soms best eens alleen iets gaan doen met twee of drie van de kinderen terwijl de andere wat anders doet.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.