Berichten van het Moederfront: Stressvrij

03-08-2008

Stressvrij

Ik heb in twee dagen zo'n tachtig kilometer gefietst, verdeeld in handige etappes van café-restaurant naar café-restaurant. Twee dagen van onbeperkte vrijheid, waarin ik helemaal niets moest of hoefde, en niemand 'mama' tegen me zei. Met genoegen verklaar ik mezelf helemaal stressvrij.

Zelfs toen ik in middeleeuws Restaurant Bertram in Bredevoort de authentieke middeleeuwse wc-deur niet meer kon openkrijgen, voelde ik slechts een milde vorm van spanning. Gelukkig zag ik toen die grappige draaitol aan de deur hangen, die de sleutel tot mijn vrijheid bleek, want toen ik er aan trok ging aan de andere kant plotseling krakend de grendel omhoog.

Toegegeven, er waren wel wat moeilijke momenten, zoals toen ik achter mijn brood met kroketten zat, en plotseling door de luidsprekers Natalie Cole 'I miss you like crazy' zong, gevolgd door Johnny Cash' rauwe klanken: 'I wanna go home'. Toen werden mijn ogen wel even glazig van onvergoten tranen, maar gelukkig had ik mijn kroketten nog.

En nu ben ik weer thuis: ontspannen en relaxed.

En als je me nu wilt excuseren, er roepen vijf mensen heel hard 'Mama! en een zesde: 'Nicole!'

5 opmerkingen:

 1. Heb je dat hele stuk alleen gefietst of in gezelschap van vriendinnen? Knap hoor. Gelukkig wel lekker weer gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem1:12 p.m.

  Had je een leuk hotel? En mag ik de naam weten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kamer was keurig, maar verder vond ik het wat troeperig.

  Ze konden mijn reservering niet vinden, de kamer was nog niet opgeruimd, het beddengoed lag in het trapportaal, ik kon er niet pinnen, er liepen een grote witte hond en kat rond, en het personeel deed ontboezemingen over hun persoonlijk leven.

  De locatie was prima: midden in het centrum van Winterswijk.

  Hier is de url: http://www.centraalhotel.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem10:09 a.m.

  Dat was minder prettig...
  Gelukkig was je kamer netjes. Dankjewel voor je antwoordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem1:42 p.m.

  Heerlijk Moeke! Dat heb je goed voor elkaar! Dát zouden er meer moeten doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!