Houston we have a problem!

29-09-2008 -
Piet wilde niet naar school, omdat hij liever zijn tijd verkwistte met computerspelletjes. Met veel vertoon van moederlijke kracht kreeg ik hem toch het schoolgebouw in, waar hij zijn ultieme kaart uitspeelde: hij verschanste zich in de vrolijke rupsentunnel, en weigerde er weer uit te komen.

Plotseling zag ik mij op de vroege ochtend geconfronteerd met een gijzelingssituatie, waarbij gijzelaar en gijzelnemer één en de zelfde waren.
Ik was 'not amused' en probeerde hem met zinvol geweld uit de rups te pulken. Maar zo gauw ik naar de rechteruitgang rende, kroop Piet snel naar de linkeruitgang. Ik kreeg wel veel beweging, maar Piet kreeg ik er niet uit.

Ik besloot tot een korte onderbreking om de situatie te analyseren. Het was tenslotte mijn eerste gijzeling. Koortsachtig bladerde ik door mijn innerlijke encyclopedie en besloot om, nu brute kracht niet hielp, tot onderhandeling over te gaan.

'Piet,' zei ik vriendelijk, 'als je er nu niet uitkomt wordt mama echt hartstikke boos!'
Piet verroerde zich niet, en keek me vanuit één van de luchtgaten in de rups uitdagend aan. 'Ik ben ziek!' verklaarde hij.
'Je bent niet ziek, je wilt alleen maar computeren,' deelde ik hem mee.
'Welles.'
'Nietes.'
'Welles.'
'Nietes.'

Ik voelde gewoon dat de onderhandelingen niet succesvol verliepen en besloot hulptroepen in te schakelen. Opnieuw boog ik me voorover naar Piets tunnel.

'Piet? We gaan het gewoon aan de juf vragen, of je ziek bent. Want de juf is een Juf!' zei ik triomfantelijk.
Piet keek me bedenkelijk aan, en ik zag wel dat hij weinig vertrouwen had in de juf als medestander, maar hij kroop toch uit zijn tunnel.

Opgetogen nam ik hem mee naar de juf en zei: 'Piet is ziek,' boog me iets naar haar toe en mompelde snel: 'Maar niet echt.'
We wisselden een blik van verstandhouding en ze legde haar hand op zijn voorhoofd.
'Piet, je bent niet ziek!' diagnosticeerde ze.

Tegen zowel overwicht bleek zelfs Piet niet bestand, en schoorvoetend ging hij aan zijn tafeltje zitten.

En nu maar hopen dat hij geen Stockholmsyndroom heeft opgelopen.

Geen opmerkingen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.