Berichten van het Moederfront: Relatieperikelen

03-10-2008

Relatieperikelen

Je kunt niet dertien jaar moederen, en overgeleverd zijn aan de grillen van kinderen en het schoolsysteem, zonder dat dit zijn sporen nalaat. Bij mij heeft zich dit vertaald in een overweldigend verlangen dat de deur in de klink wordt gedaan.

Zo kon het gebeuren dat, toen Floris op een regenachtige avond thuiskwam, ik niet jubelde: 'Wees welkom, liefde van mijn leven, licht in mijn ogen! Laat mij u koesteren aan mijn hijgende boezem,' maar nors riep: 'Deurrr in de klink!'

'Ja zo,' mompelde Floris en begon zich te ontdoen van jassen, tassen, oordopjes en Birkenstocks, die hij in een wanordelijk hoop op mijn nette tafel gooide.
Maar 'zo' is voor mij allang niet goed genoeg meer.

Dus ik herhaalde met kracht mijn eerdere statement: 'Deur in de klinkkk!'
'Joh, zeur toch niet zo!' merkte Floris nu geërgerd op.
'Doe dan de deur in de klink! Je weet toch dat dat belangrijk voor me is?!'
'Ja zo.'
'Nee nu!'
'Als ik er klaar voor ben!'
'Ik vind jouw asociaal.'
'En jij bent een zeur.'
'Niet, jij moet gewoon die deur in de klink doen.'
'Ik ben niet asociaal, jij bent een zeur.'

Net wilde ik in woede de deur zelf dan maar sluiten, toen Floris besloot dat het hem kon behagen hem in de klink te doen.

'Liefde is een werkwoord,' zeggen ze.
Dat is een open deur die niemand meer in de klink kan doen.

4 opmerkingen:

 1. Anoniem9:59 a.m.

  dat doet de deur dicht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem1:34 p.m.

  hahaha je had het ooit al eerder over kinderen die deuren niet sloten toch? :p
  Je hebt duidelijk een tic hoor :p
  lol groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem2:28 p.m.

  hang je van die magneet alarmen op die keihard piepen als de deur geopend wordt? dan moeten ze 'm wel dichtdoen om het lawaai te stoppen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem10:44 p.m.

  Een gesloten deur is een duidelijke grens. Een deur beschermt tegen tocht, licht en geluidsoverlast. Ook ik, beste vrouw, wil die deuren dicht, zeker vanaf de herfst. "We stoken niet om de stad te verwarmen", "Warmte kost geld en open deuren laten die kassa rinkelen" en vooral "denk ook aan een ander". Met de eur open je andermans persoonlijke levensruimte, het is wel zo respectvol die ook weer af te sluiten als je binnentreedt.
  Bovendien, doe je het niet voor jet geld -wat die energie kost-, doe het dan voor het milieu. Alle kleine beetjes helpen.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!