Berichten van het Moederfront: Roze cake en moederschap

08-10-2008

Roze cake en moederschap

Verleid door de foto van een prachtige roze cake kocht ik een doos o'Lacy cakemix bij de Jumbo. Groot was mijn teleurstelling toen de inhoud van de doos slechts uit ordinair cakemeel bestond. De prachtige roze glazuur moest je er zelf bijdenken.

Ik had meteen geen zin meer, maar toen was ik al omsingeld door vier wilde kinderen die om het hardst riepen: 'Mag ik helpen mama?!'
'Nee ik!'
'Nee IK!'

Ik bedisselde wie wat mocht doen en met vele handen maakten we het beslag, dat vervolgens met veel gekrakeel in mijn Action muffin vormpjes werd gestort. Uiteraard moest iedereen zijn eigen lepel hebben om het beslag in de vorm te doen; anders heb je zo weinig af te wassen daarna.

Maar het resultaat mag er zijn, en terwijl ik de zoete cakegeur opsnoof bedacht ik hoe de prachtige roze cake eigenlijk net zo is als het moederschap.

Beide zien er heel anders uit op de doos, dan in de praktijk.
En het is maar net hoe jíj het vormgeeft.

2 opmerkingen:

  1. Anoniem5:02 p.m.

    zie maar dat je niet bedrogen uitkomt ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Staat er anders duidelijk op dat je voor de roze laag, poedersuiker en rode bessensap nodig hebt...

    Heb deze cake al twee keer gemaakt met het roze eromheen... en dat is echt super lekker...

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!