Een monster in huis

08-11-2008 -
Er is een monster in ons huis. Hij heeft alle kinderen in zijn macht en veroorzaakt twisten, waar de Hoekse en de Kabeljauwse kinderspel bij zijn. Zo draagt Ot als een droevige tatoeage, Piets gebitsafdruk op zijn armpje.

En het ergste is dat ik degene ben die het monster juichend in huis heeft gehaald. In mijn onschuld zag ik het als een bron van vreugde en rust. Maar zo gauw ik het over de drempel droeg toonde het zijn ware aard. Aanvankelijk verzekerde ik mezelf nog: 'Ik heb het onder controle, ik heb het onder controle,' maar wat bleek? Ik heb het niet onder controle.

Het monster heeft een naam, en heet Nintendo DS.

Gelukkig is nog niet alles verloren. Voor het voor goed te laat is breng ik het terug naar de spelotheek.

Mocht ik deze missie niet overleven laat dan mijn droevige verhaal een les zijn voor anderen.

4 opmerkingen

 1. Anoniem11:37 a.m.

  Kindertjes blijken goed te gedijen op een tv/pc-dieet. Als je de juiste dosis toedient, geniet je een paar keer per dag rust en ontwikkelen je spruiten de rest van de dag een fantasie waar je verbaasd over zult staan, in hun spel. Maar als je teveel toedient, verworden je engeltjes tot verveelde, verwende, hangerige en vijandige ettertjes.
  Ik hoor het van elke moeder die het uitprobeert. Overigens is de norm van het leger professionele pedagogen 2 uur per dag. Minder mag natuurlijk ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem7:18 p.m.

  Ik heb zo,n monster permanent in huis.Hij huist op dit moment in MIJN laden kastje tussen de sokken. Daar blijft ie tenminste koest. En psssst ik wil hem niet wakker maken, groetjes mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je beschrijft het prachtig, maar leuk is het niet! Snel terugbrengen maar!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem8:25 p.m.

  Bedant voor de tip ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.