Berichten van het Moederfront: Ik ga naar school en ik neem mee...

11-12-2008

Ik ga naar school en ik neem mee...

Ik ga naar school en ik neem mee, een drinkbeker.

Ik ga naar school en ik neem mee, een drinkbeker en een trommeltje met fruit en koek.

Ik ga naar school en ik neem mee, een drinkbeker, een trommeltje met fruit en koek en een gymtas.

Ik ga naar school en ik neem mee, een drinkbeker, een trommetje met fruit en koek, een gymtas en een stuk oase.

Ik ga naar school en ik neem mee, een drinkbeker, een trommeltje met fruit en koek, een gymtas, een stuk oase en een bloempotje voor een kerststukje.

Ik ga naar school en ik neem mee, een drinkbeker, een trommeltje met fruit en koek, een gymtas, een stuk oase, een bloempotje voor een kerststukje en een beetje groen.

Ik ga naar school en ik neem mee, een drinkbeker, een trommeltje met fruit en koek, een gymtas, een stuk oase, een bloempotje voor een kerststukje, een beetje groen en een plastic tas voorzien van naam.

Ik ga naar school en ik neem mee, een drinkbeker, een trommetje met fruit en koek, een gymtas, een stuk oase, een bloempotje voor een kerststukje, een beetje groen, een plastic tas voorzien van naam en allerlei kersterige ornamentjes voor eerder genoemd kerststukje.

Ik ga naar school en ik neem mee, een drinkbeker, een trommeltje met fruit en koek, een gymtas, een stuk oase, een bloempotje voor een kerststukje, een beetje groen, een plastic tas voorzien van naam, allerlei kersterige ornamentjes voor eerder genoemd kerststukje en 10x4 appetijtelijke hapjes voor het schoolkerstdiner.

Ik ga naar school en ik neem mee, een drinkbeker, een trommeltje met fruit en koek, een gymtas, een stuk oase, een bloempotje voor een kerststukje, een beetje groen, een plastic tas voorzien van naam, allerlei kersterige ornamentjes voor eerder genoemd kerststukje, 10x4 appetijtelijke hapjes voor het schoolkerstdiner en een envelop met postzegel geadresseerd aan mezelf.

Ik ga naar school en ik neem mee, een drinkbeker, een trommeltje met fruit en koek, een gymtas, een stuk oase, een bloempotje voor een kerststukje, een beetje groen, een plastic tas voorzien van naam, allerlei kersterige ornamentjes voor eerder genoemd kerststukje, 10x4 appetijtelijke hapjes voor het schoolkerstdiner, een envelop met postzegel geadresseerd aan mezelf en het huiswerk van mijn zoon.

Ik ga naar school en ik neem mee, een drinkbeker, een trommeltje met fruit en koek, een gymtas, een stuk oase, een bloempotje voor een kerststukje, een beetje groen, een plastic tas voorzien van naam, allerlei kersterige ornamentjes voor eerder genoemd kerststukje, 10x4 appetijtelijke hapjes voor het schoolkerstdiner, een envelop met postzegel geadresseerd aan mezelf, het huiswerk van mijn zoon en een bord en bestek dat ik heb beplakt met schilderstape waar ik de namen van mijn kinderen op het geschreven, mijn vier kinderen.

Ik ga naar school en ik vergeet mezelf.

7 opmerkingen:

 1. Anoniem8:52 a.m.

  En dan moet je er ook nog om denken dat je oudste een goed gevulde boterhamtrommel meeneemt en drinken voor de hele dag en zo nu en dan haar gymtas!
  Het is een heel goed stukje Nicole en o zo waar!
  En stel dat je kinderen ook nog zouden overblijven, dan moeten ze extra trommeltjes en drinken mee naast al dat andere! Plus al die extra pillendoosjes die sommige kinderen meekrijgen voor tussen de middag ( 'Juf, ik ben mijn pil kwijt, hij ligt ergens onder de fatboy omdat Henkie mij een duw gaf toen ik 'm net in mijn mond wilde doen en het pilletje voor 15.30 uur ben ik ook kwijt en nu wordt ik straks veel te druk..." :-[ ).
  Soms aanschouw ik dat gekrioel met een grote grijs op mijn gelaat, maar soms bloedt mijn moederhart.
  En geloof me, ook de leerkrachten hebben soms hun buik vol van al die extra's!
  Meid, nu eerst even op de bank, ga ik straks doen en dan ga ik heerlijk kijken naar "Kerstmis met Linus" wat ik heb opgenomen vanochtend!
  Een fijne dag hoor!
  Tineke
  Het is af en toe een gekkenhuis...daar op school!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem10:31 a.m.

  hihi de mijne gaat pas over 6 maand naar school maar door zulke ( overigens hilarisch geschreven) stukjes vind ik het even helemaal niet zo erg dat ik er "maar" eentje heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem1:47 p.m.

  Hahaha, ik was even bang dat je het bestek zou vergeten (is mij nl een keer gebeurd), maar nee, keurig aan gedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem2:47 p.m.

  en het fijne is - morgen mag je het ook allemaal weer mee naar huis nemen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem8:23 p.m.

  Ik dacht dat je kinderen naar school gingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem4:56 p.m.

  en wanneer gaan ze nou weer eens gewoon lesgeven
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem6:44 p.m.

  En ik ga naar school (als juf) met een snoeischaar (voor die kerststukjes), eieren, keukenstroop, bloem, bakpoeder, kaneel, roomboter, basterdsuiker, poedersuiker, 2 mengbakken, een mixer, een deegroller, aluminiumfolie, Hmm, nog iets vergeten om de kerstkoekjes te bakken? Want het is zo leuk al die extra's...... Ook juffen vinden het wel eens veel hoor, maar zonder al die extra's is het ook wel weer een beetje kaal. En geloof het of niet, het valt ook onder lesgeven, want ze leren er een hoop van, niet in de laatste plaats: samenwerken. Erg belangrijk. Oja, en mijn eigen broodtrommeltje... ha ha.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!