Applaus voor jezelf!

23-01-2009 -
'Applaus voor jezelf!' juichte meneer Kaktus in de Meneer Kaktus Show, maar tegenwoordig is applaus voor jezelf niet meer genoeg. Ook anderen moeten voor je komen applaudiseren. Dus kan de moderne ouder voortdurend komen opdraven bij kijklessen, toneelstukjes en overige kijkmomenten om zich de handen stuk te klappen.

En de ouder die zich probeert te onttrekken aan deze voortdurende validatiefestijnen wordt afgestraft met het etiket 'niet betrokken' en 'ongeïnteresseerd'.

Maar ik vind het niet nodig de champagne te ontkurken als mijn kinderen hun tafeldiploma hebben gehaald. En opa en oma hadden helaas geen tijd om te komen bij de feestelijke uitreiking van Piets strikdiploma.

Ik leer mijn kinderen voor zichzelf te klappen.
Applaus voor mezelf.

En als je me nu wilt excuseren: ik moet naar een voorstelling van Jan, waarin hij de cd-speler bediend.

2 opmerkingen

  1. zonder al die applaus-momenten is mama zijn al een meer dan fulltime job, maar op deze manier kom je cht niet meer aan iets anders toe hee

    wat leuk dat je meneer kaktus aanhaalt, die was ik even kwijt... zoooo van genoten als kind.... en dan nu hop naar de tweede ronde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem11:34 a.m.

    mijn zoontje van 3 heeft natuurlijk ook geen weet van meneer kaktus maar ik zing het liedje altijd als ik loop te soppen, alles schoon alles fleurig mama kaktus is tevree hihi.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.