Alles is liefde

07-02-2009 -
Mark Twain: 'Ik heb in mijn leven verschrikkelijke dingen meegemaakt, en sommige zijn echt gebeurd.'

Ik ben een piekeraar. Ik pieker over alles wat los en vastzit. Dat gepieker leng ik aan met een scheutje hypochondrie en ik heb genoeg gedachtegoed om me nooit te vervelen. Bij hoofdpijn vermoed ik tumoren, kramp in de linkerschouder wordt de voorbode voor een hartaanval, en een moedervlek is ongetwijfeld huidkanker. Mijn motto is: Lees het en krijg het.

Dus toen ik in Richard Carlsons boek 'Maak van een mug geen olifant las: 'Als u weer eens inzit over het gebrek aan liefde in uw eigen leven...' ging mijn verbeelding zoals gewoonlijk op de loop, om mij dit probleem eigen te maken.

Maar aan het eind van de dag kwam mijn verbeelding hijgend en uitgeput bij me terug en verklaarde: 'Niets, helemaal niets! Ik kon echt niets vinden. Jij hebt dit echt niet. Mag ik nou stoppen?'

Toen klopte ik mijn verbeelding goedmoedig op de schouder en dacht aan alle liefde die mij dagelijks ten deel valt. De vele knuffels en natte kussen die ik krijg van mijn kinderen en de onzedelijke voorstellen van Floris. Mijn leven is inderdaad gevuld met liefde.

'Ja maar, dat kun je natuurlijk kwijtraken,' fluisterde snel mijn innerlijke piekeraar. 'En als je het kwijt raakt, dan heb je het dus niet meer.'

Toen nam ik mijn innerlijke piekeraar teder in mijn armen want hoe meer liefde je geeft hoe meer je zult ontvangen.

En liefde heb ik in overvloed.

5 opmerkingen

  1. Wel een beetje herkenbaar ja ;o))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem9:09 p.m.

    was het maar zo simpel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem7:28 p.m.

    Oh, dit is heel, heel, heel herkenbaar. Ik zou die graag een goede manier vinden om met dat eeuwige stemmetje/gedachte om te gaan. Het is tot nu toe niet gelukt en dat vreet energie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. pff blij te horen dat ik niet de enige ben die meteen aan een enge ziekte denkt, ik heb op het moment last van maagzuur en nu breekt me elke keer het angstzweet uit want ik heb natuurlijk slokdarmkanker, en van dat piekeren krijg ik hoofdpijn en dat is net als jij natuurlijk een enge tumor. het feit dat mensen in mijn omgeving kanker krijgen maakt het er allemaal niet veel beter op.
    Hoe is dat boek nou?? Helpt het echt en is het wat?? Heb er ook eens mee in mijn handen gestaan..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anoniem2:51 p.m.

    O, ja, herkenbaar!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.