Rekenen

20-02-2009 -
Floris kwam met een vreemde glinstering in zijn ogen thuis, na het lezen van De Gelukkige Rekenklas, een uitstekend geschreven horrorboek voor ouders met schoolgaande kinderen.

Net als ik, had hij gehuiverd van ontzetting bij het lezen over de miserable toestand van het Nederlands rekenonderwijs. Maar tijdens het huiveren vormde zich in Floris' brein een duivels plan.

Floris gaat een boek aanschaffen met de traditionele rekenmethode en zal onze kinderen dit weekend eens even goed leren rekenen. Opgewonden vertrouwde hij me toe: 'Dan zijn onze kinderen de enigen die kunnen rekenen, en hebben ze een gigantische voorsprong! The sky is the limit!'

Toch durf ik er niet op te rekenen.

4 opmerkingen

  1. Hahahaha
    Ik heb nog wel een tip ;oP

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach ja, dan heb je nog het leesonderwijs van tegenwoordig waardoor er veel kinderen 'uitvallen'. Spelling wordt niet meer gegeven en 'schrift' vinden ze ook niet meer belangrijk.

    Tja...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem10:40 p.m.

    Mijn dochter (11) heeft altijd goed kunnen rekenen, dwz ze haalde altijd Atjes voor haar toetsen. Op het einde van groep 4 kwam daar een verandering in, ze zag door de bomen het bos niet meer, door alle mogelijkheden raakte zij juist in de war.
    In groep 5 ging ze van altijd A en B's gescoord te hebben "terug" naar een C. Omdat ik me altijd al ergerde aan het niet meer klassikaal leren van de tafels en nog meer methodes die als "ouderwets" afgedaan worden heb ik dit ook besproken met de leerkracht. Het antwoord was duidelijk, de stof werd nu eenmaal moeilijker en een achteruitgang was niet meer dan logisch...
    Wij zijn sinds 6 maanden geemigreerd naar de VS en ondanks de taalachterstand haalt m'n dochter alleen maar A'tjes, dit is niet omdat (zoals vaak beweerd wordt) de stof simpeler is, nee het heeft met de methode en de uitleg te maken. Dagelijks met een timer de tafels oefenen, tussentijds worden ze steeds getest ook als ze de test al goed hebben doorstaan want zoals iedereen weet zakken tafels weg en moeten ze gewoonweg "gestampt" worden..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem10:44 p.m.

    Mijn zoontje leert gorte getallen optellen. Laatst vroeg hij me op spelletjesavond een paar sommetjes op te geven. Omslachtig ging hij aan het werk; tientallen, honderdtallen....ik liet hem zien hoe dat veel makkelijker kon en "Hé! Hé, dat is vet, dat kan ik ook wel!" Maar de juf zegt dat hij netjes schrijft en spelfouten blijven rode strepen, hoor! Bij ons letten ze er dus wél op!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.