Ziek of niet ziek, dat is de vraag

02-02-2009 -
Stiekem had ik eigenlijk best zin om een beetje ziek te worden. Niet te erg, maar gewoon net genoeg om mij kwijnend terug te trekken in mijn niet bestaand boudoir, en een vrijstelling te krijgen van mijn dagelijkse verantwoordelijkheden en moederlijke zorgen.

Ik stelde mij zo voor hoe ik een tere hand op mijn matte voorhoofd zou vleien, waar zachtkens het zweet parelde, en mijn ogen een beetje achterover zou rollen terwijl ik elegant over mijn divan gedrapeerd lag.

De kinderen zouden op hun tenen rondsluipen om mij te ontzien, en de officiële consensus zou zijn: 'Mama 'kan' even niet.'

Maar toen hoorde ik over de venijnige griep die de ronde doet, en mensen van het ene op het andere moment in hoopjes bibberende ellende verandert. Of zoals mijn zus samenvatte: 'Het is alsof je met een hamer wordt neergeslagen.'

Toen heb ik mij vergrepen aan de vitamine C tabletten en gepreveld: 'Ik zie er toch maar van af.'

Ik hoop dat de Man Met De Hamer me heeft gehoord.

6 opmerkingen

  1. :) Die vit c. Ik weet niet of dat ècht werkt, maar mijn jongens nemen dat in elk geval het hele jaar door dagelijks en afgezien van de banale verkoudheden zijn ze toch nog niet ernstig ziek geworden.

    En ik duim dat ie je gehoord heeft. Die man met de hamer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem7:12 p.m.

    Ik duim met je mee. Ik wil het ook niet, over iets meer dan een week op wintersport. Daarbij heb ik ook geen papa in huis lopen die de taken over kan nemen, dus moet ik gewoon ziek verder zorgen anders. En dat valt dan écht niet mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem10:10 p.m.

    Je kan het maar beter niet hebben, mensen die stilaan beter worden zeggen me dat ze nog nooit zo ziek waren. Laten we maar voor elkaar duimen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem12:02 p.m.

    Het is inderdaad een hevig griepke dit jaar - wij hadden al twee keer 'prijs' - we hopen dat het jullie bespaard blijft

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is het hee, zelfs als je goed ziek wordt... dan gaan die kinders niet echt meteen trippelen op kousevoeten. Het zorgen blijft duren, de taken blijven liggen tot het weer over is.... ouderschapsvakantie lijkt me een leuker iets om naar uit te kijken... dat mat voorhoofd mag gerust van een stralend zonnetje komen ipv een griep :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Anoniem4:10 p.m.

    Je kunt ook elke dag fruit eten en de vitaminepillen laten staan.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.