Meisjes met rode haren

06-03-2009 -
Tevreden bewonder ik mijn rode tressen.

Wie had gedacht dat Hennapoeder zo goed zou werken. Ik in ieder geval niet. En al helemaal niet toen ik de verpakking opende en er gifgroen poeder uit stroomde.

Sceptisch volgde ik de instructies die mij sommeerden het groene poeder te mengen met conditioner en kokend heet water, en verlangde ondertussen heftig naar zo'n dure kant-en-klare haarverf. Ik ook altijd met die stomme zuinigheid.

Toen mijn kokend hete modder eindelijk was afgekoeld kleide ik de stomende massa in mijn haren en maakte mij op voor anderhalf uur wachten.

Normaliter duurt 90 minuten intrekken best lang, maar aangezien de Henna als enthousiaste lava over mijn hoofd, oren en hals bleef stromen, vloog de tijd voorbij in een combinatie van blinde paniek bij het vooruitzicht voortaan als een wortel door het leven te moeten en schadebeperking.

Nu ga ik door het leven als roodharige, en zing enthousiast Arne Jansens monsterhit 'Meisjes met rode haren, die kunnen kussen dat is niet mis!'

Maar nou wil Floris bewijs hebben.

3 opmerkingen

  1. rode haren zijn ook mijn favoriet :) Henna daarentegen... dan geef ik toch liever nèt iets meer uit, voor nèt iets minder geknoei.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem11:19 a.m.

    Henna is goed voor je haar. Denk er wel om niet vrij snel na een hennabehandeling gewone haarverf of kleurspoeling te gebruiken!!!
    Mogen we je nog bewonderen op een foto?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem11:27 a.m.

    Ik gebruik al jaren henna...je haar gaat er mooi van glanzen!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.