Wat is wijsheid?

11-03-2009 -
Had ik maar de wijsheid van Salomo. Dan zou ik schaterlachend de ene na de andere lastige beslissing nemen en aan de lopende band ingewikkelde knopen doorhakken.

In mijn oneindige wijsheid wist ik dan precies of ik Maartje moest laten vaccineren met het HPV vaccin tegen baarmoederhalskanker of juist niet.

Gelukkig heb ik iets wat Salomo niet had: internet! En na grondige studie en veel wikken en wegen, heb ik besloten Maartje niet te laten vaccineren omdat 'Baat het niet, het schaadt ook niet' nog niet bewezen is.

Zowel het Nederlands Kanker Instituut als het Erasmus Medisch Centrum vinden dat het vaccin te snel is ingevoerd en dat er nog veel onduidelijkheden zijn. En eventjes tussen ons: de belofte van een iPod bij vaccinatie deed ook weinig voor mijn vertrouwen.

Salomo zou het vast met me eens zijn.

En anders zou ik zeggen: 'Salomo, kijk hier eens.'
Of hier.

7 opmerkingen

  1. Anoniem9:30 a.m.

    Dat wikken en wegen hebben wij ook gedaan en zijn tot de zelfde conclusie gekomen. Laat ze de boel eerste nog maar wat langer onderzoeken! Zodra dochter nummer twee aan de beurt is (over twee jaar), dan gaan we nog eens bekijken hoe het er voor staat.
    Maar een lastig vraagstuk was het wel, hoor!

    Groetjes,
    Karti

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem12:25 p.m.

    Ik ben blij dat mijn dochter nog niet zover is want na mijn afgelopen jaar neig ik nu om ja te zeggen. Maar het stemmetje in mijn hoofd roept iets over meer onderzoek....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem5:07 p.m.

    belofte van een iPod? proberen ze zo mensen over de streep te trekken? Heel vaag....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem9:20 p.m.

    Ik zei eerst ja, nu nee. Maar ik vind wel dat ze ouders met een knagend gevoel achterlaten, of het nu ja wordt of nee!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anoniem9:06 a.m.

    Ook wij zeiden in eerste instantie volmondig ja maar na wat intensiever onderzoek is dat een volmondig nee geworden.
    Wij hebben er ook met onze dochter uitgebreid over gepraat waarom wij voor nee kozen en zij kon zich volledig in onze beslissing vinden. waarom extra overleg met haar? In de oproep die ze kreeg stond niet alleen dat ze kans maakte op een i-pod maar ook dat ze geen toestemming van haar ouders hoefde te hebben voor deze prikken en dus gewoon op eigen houtje(ze is 12!)met de kaart kon komen en dan geprikt zou worden. Gelukkig hebben wij een goede band met onze dochter en viel dit goed te bespreken maar ik moest meteen denken aan ouders die zich zorgen maken en waarvan hun kind misschien toch op eigen houtje heeft besloten deze prik te halen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Anoniem12:31 p.m.

    Een iPod? Haha, bij een uitvaartverzekering van TIP krijg je een iPhone! Een tip misschien?
    Groet van carrière-oma

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gelukkig heb ik deze beslissing nog niet hoeven nemen omdat oudste nog maar 9 is. Maar goed dat je zo kritisch bent alhoewel het volgens mij wel moeilijk is het kaf van het koren te scheiden met al die indianenverhalen die ook nog circuleren.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.