Berichten van het Moederfront: In tijden van nood

26-04-2009

In tijden van nood

'Ik ben bang,
Wij zijn het varken en de tang,
Mooie vaasjes en een Fries,
Jij bent het schrikdraad waarop ik pies.'

door: Herman Finkers en Brigitte Kaandorp


In tijden van nood leer je niet alleen je vrienden kennen, maar ook je partner. Het gedoe rondom Jans middelbare schoolkeuze werkt als een vergrootglas op de verschillen tussen Floris en mij.

Terwijl ik bij tegenvallers wild om mij heen grijp op zoek naar, bij voorkeur instant, oplossingen, is Floris van de Rustig Afwachten Tactiek. Overbodig te zeggen dat dit slecht samen gaat.

Terwijl ik plannen de campagne smeed, en dertig mogelijke scenario's uitwerk zit Floris rustig op de bank. En als ik mijn plannen, projecties, prognoses en verwachtingen vervolgens aan hem presenteer om ze gezellig samen te analyseren, wordt Floris blik steeds glaziger totdat hij aankondigt: 'Kom, ik ga maar eens even naar de wc,' om nimmer meer terug te keren.

Ik ben het vuur aan Floris' schenen, en hij is de 'zelden goed' achter mijn haastige spoed.

In tijden van nood leer je niet alleen je partner kennen, maar ook jezelf.

3 opmerkingen:

 1. En zo is het maar net. En ik weet niet wat erger is..je partner tegenkomen of jezelf ;)
  Als je er maar komt, dat is het belangrijkste!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem7:10 p.m.

  hahaha ik herken mijn frustratie in de jouwe lolll
  Mijn partner heeft autisme..dus ik steek het daarop..:p hihi
  sterkte!xxanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad kan het in tijden van nood mee of tegen vallen met je partner..meestal het laatste..de één heeft een sterk karakter en de ander kan een slappeling zijn, maar ieder komt er op zijn manier, al is het wel fijn als het een beetje samen wil gaan op dezelfde weg..

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!