Berichten van het Moederfront: Parkeerprobleem

09-04-2009

Parkeerprobleem

Zoals op zoveel scholen, is er ook op de school van mijn kinderen een parkeerprobleem. En dat terwijl het een búúrtschool is. Ik bekijk de rijen auto's dan ook met een mengeling van verwondering en ergernis.

Dat het parkeergedrag zorgwekkend is bleek maar weer eens uit de laatste nieuwsbrief, met daarin een oproep elkaar aan te spreken op gevaarlijk parkeergedrag en de vermaning dat opmerkingen als: 'Ik ben zo weer weg,' of 'Waar moet ik anders staan,' en 'Waar bemoei je je mee!' natuurlijk 'onacceptabel' zijn.

Het wonderlijke van het geval is dat de school 'fietsgrenzen' heeft ingesteld om het aantal kinderen dat met de fiets komt te beperken:

'Als kinderen binnen de hieronder beschreven grenzen wonen, dienen zij lopend naar school te komen. Buiten de grenzen mogen ze op de fiets, het hoeft natuurlijk niet.'

En in gedachten hoor ik de stem van Bennie Jolink, leadzanger van Achterhoekse popgroep Normaal zeggen: 'Soms lijken dingen ingewikkeld, maar de oplossing is altijd simpel.'

6 opmerkingen:

 1. Anoniem9:26 a.m.

  Lang leve de recessie!! Veel 2e auto's moeten de deur uit, dus moet vader of moeder wel op de fiets!!
  Ik vind die recessie een zegen! Dat geconsumeer, dat hebben, hebben, hebben, dat: Wij doen, wij willen, wij gaan.
  Ja, ja, klinkt heftig, maar ik denk dat er nu weer wat meer tijd komt voor de kinderen, want er zijn meer ouders thuis!
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inge b.9:39 a.m.

  een Fietsgrens ?!? - zijn ze nu helemaal ... ?!?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die fietsgrens is ergens logisch, maar evenzeer ook te gek eigenlijk. Hier is het ook vreselijk parkeren aan de school. Ik ga dan ook meestal te voet tenzij het ècht stortregent.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er zijn weinig momenten in mijn leven geweest dat ik een roeping voelde, maar oh, wat had ik zin om parkeeragent te worden, elkde dag dat ik langs de vorige school liep. A-sociaal! De hele weg geblokkeerd met auto's. Ik had wel es zin om al hun banden lek te steken of met de fiets -of een sleuteltje - langs de lak te krassen: "Parkeer dan ook niet midden op de weg!"
  Van mij had de school best een autovrije zone mogen claimen. We konden meestal noch lopend, noch fietsend de school bereiken -overigens ook door de vele fietsen op de stoep. Levensgevaarlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem8:55 a.m.

  Ook als het stortregent, met de fiets!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem8:56 a.m.

  Ook als het stortregent, met de fiets!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!